Ciulama de hribi

Ciulamaua de hribi este foarte gustoasa si aromata, fiind o mancare gustoasa si dietetica, in acelasi timp.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Ciulamaua de hribi este foarte buna si gustoasa, atat calda cat si rece. Ciulamaua de hribi este foarte buna si gustoasa, atat calda cat si rece.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 500 gr hribi proaspeti sau uscati
  • 100 gr unt sau ulei
  • 2 linguri cu faina,
  • 1 lingura cu zahar
  • 200 ml lapte nefiert
  • 200 gr smantana
  • sare
  • piper
  • marar tocat

Cum se prepara?

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati hribii de frunze si nisip, spalati cu atentie in 2-3 ape, scoateti si coditele. Controlati daca sunt compacte, daca au viermi aruncati-le.
  2. Puneti hribii sa fiarba 10 minute in apa clocotita cu sare si zahar. Daca aveti hribi uscati acestia se lasa in apa 2-3 ore, apoi se dau in clocot 10 minute, se scurg si se gatesc. Scoateti hribii si-i scurgeti in sita, apoi ii tocati felii nu prea mici.
  3. Faceti un sos alb din unt inmuiat pe foc moale, faina pusa in doua reprize si lapte dulce pus cate putin. Laptele se pune peste amestecul de faina si unt in timp ce amestecati in cratita cu lingura de lemn. Sosul trebuie sa fiarba 15 minute la foc mic.
  4. Cand ati tocat hribii puneti-i intr-o cratita mica sa fiarba cu smantana. Dupa 15 minute trageti cratita de pe foc. Amestecati hribii cu sosul alb, sarati, condimentati cu piper macinat si marar tocat.
  5. Serviti ciulamaua de hribi cu mamaliga calda sau rece inainte ca sosul sa prinda pelicula de protectie.

Vezi retete similare

Pilaf de hribi Pilaf de hribi
Pilaful de hribi este o mancare de post delicioasa, aromata si plina de vitamine.
Sarmale cu hribi Sarmale cu hribi
Sarmalele cu hribi sunt perfecte pentru zilele de post de peste an.
Tocanita de hribi proaspeti Tocanita de hribi proaspeti
Tocanita de hribi proaspeti este o mancare delicioasa de post, gustoasa si pe placul tuturor.
Hribi uscati cu usturoi Hribi uscati cu usturoi
Hribii uscati cu usturoi sunt deliciosi si foarte aromati, fiind un preparat perfect in zilele de post.
Ciuperci pe gratar sau hribi uscati cu usturoi Ciuperci pe gratar sau hribi uscati cu usturoi
Ciupercile pe gratar sau hribii uscati cu usturoi este o mancare taraneasca de post, aromata si foarte gustoasa.
Ardei copti cu hribi Ardei copti cu hribi
Ardei copti cu hribi este o mancare de post plina de vitamine si foarte aromata.
Sarmale din orez cu hribi uscati si legume Sarmale din orez cu hribi uscati si legume
Sarmalele din orez cu hribi uscati si legume sunt perfecte in perioada postului, avand o aroma si un gust delicat.
Tocanita de hribi Tocanita de hribi
Tocanita de hribi este o tocanita aromata si foarte gustoasa, perfecta atat la masa de pranz cat si la cina.
Rosii umplute cu hribi proaspeti Rosii umplute cu hribi proaspeti
Rosiile umplute cu hribi proaspeti sunt gustoase si foarte aromate.
Ciulama din carne de gaina Ciulama din carne de gaina
Ciulamaua din carne de gaina este o mancare foarte gustoasa, la care puteti adauga si cateva ciupercute, pentru gust si aroma.

Mancaruri de azi

Pastrav la cuptor cu sos de smantana Pastrav la cuptor cu sos de smantana
Pastravul la cuptor cu sos de smantana se prepara usor, este delicios, numai bun la mesele in familie.
Pastrav cu sos de smantana si usturoi Pastrav cu sos de smantana si usturoi
Pastravul cu sos de smantana si usturoi trebuie sa il incercati pentru ca este delcios si aormat, numai bun pentru un pranz pe cinste.