Muschi de vita la gratar cu sos de vin

Muschiul de vita la gratar este un mod clasic de a consuma carne de vita. Sos de vin rosu cu ciuperci da un echilibru placut retetei si se prapara si foarte usor.In 30 de minute aveti o masa delicioasa...

4.5 stars based on 35 reviews
  • Asa arata deliciosul muschi de vita la gratar cu sos de vin.Deliciosss. Asa arata deliciosul muschi de vita la gratar cu sos de vin.Deliciosss.

Ce ingrediente se folosesc?

PENTRU GRATAR:

  • 4 felii de muschi de vita de persoana
  • 1 lamaie
  • 1/2 lingurita de piper negru macinat

PENTRU SOS:

  • 250 gr ciuperci proaspete
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper alb macinat
  • 100 ml vin rosu
  • 75 ml supa de carne sau apa calda

Cum se prepara?

  1. Feliile de carne puneti-le intr-un  castron, stroipiti-le cu zeama de la lamaie si  adaugati piper.Acoperiti vasul si bagati in frigider cat timp se prepara sosul
  2. Pentru a prepara sosul de  vin curatati ciupercile, spalati-le si taiati-le felii.Incinge-ti o tigaie cu putin unt si puneti ciupercile feliate.Adaugati usturoiul zdrobit, ceapa tocata fin si lasati la foc mic pana can scade zeama lasata de ciuperci, iar ele sunt moi.
  3. Adaugati faina, amestecand continuu ca sa nu se faca cocoloase, stringeti cu vinul si supa, apoi adaugati pasta de tomate si potriviti gustul de sare si piper.Lasati sa fiarba la foc mic 20 de minute, amestecand doar din cand in cand.
  4. Fripturile de vita puneti-le pe gratarul incins pentru 6-7 minute pe fiecare parte, apoi asezati-le pe farfurii stropind cu sos de vin.

Vezi retete similare

Muschi Chateaubriand- varianta 2 Muschi Chateaubriand- varianta 2
Muschiul Chateaubriand este o friptura de vita gustoasa, aromata si usor de preparat.
Muschi Chateaubriand Muschi Chateaubriand
Muschiul Chateaubriand este o mancare cunoscuta in toata lumea si se numeste asa deoarece este inovatia scriitorului de origine franceza Chateaubriand.
Muschi de vita la cuptor Muschi de vita la cuptor
Muschiul de vita la cuptor este un preparat delicat, aromat si oarecum usor de preparat. Fie ca il preparati ca sa il consumati cald sau rece este mereu o placere sa savurezi o portie de friptura de vita bine preparata.
Muschi de vita sote Muschi de vita sote
Muschiul de vita sote este un preparat aromat pe care cu siguranta il veti indragi datorita aromei si al gustului suculent.
Muschi de vita in aluat Muschi de vita in aluat
Reusita unei mese de duminica va este garantata de aspectul muschiului de vita intr- un aluat crocant, alaturi cateva ciupercute si de ce nu, alaturi de un pahar de vin rosu.
Muschi de porc impanat cu carnati Muschi de porc impanat cu carnati
Muschiul de porc impanat cu carnati este un preparat perfect pentru o masa alaturi de cei dragi.Muschiul de porc poate fi inlocuit cu muschi de vita, dupa placul dvs.
Frigarui de vita si pui Frigarui de vita si pui
Frigaruile de vita si pui sunt delicioase, gustoase si dietetice. pentru o aroma intensa este indicat sa le serviti cu garnitura de legume sotate.
Friptura de vita la gratar Friptura de vita la gratar
Friptura de vita la gratar este cea mai buna si delicioasa friptura fiind la mare cautare in sezonul cald.
Friptura din muschi de cerb Friptura din muschi de cerb
Friptura din muschi de cerb este considerata o delicatesa vanatoresca, fiind un preparat fin, cu arome intense.
Muschi de porc in sos de mere Muschi de porc in sos de mere
Muschiul de porc in sos de mere este o specialitate delicioasa, ideala pentru masa de Craciun.

de azi

Ton la gratar cu sos pesto de busuioc Ton la gratar cu sos pesto de busuioc
Ton la gratar cu sos pesto de busuioc este un preparat delicios, gustos si pe placul tuturor, perfect atat la pranz cat si la cina.
Medalion de somon cu salata calda de fenicul Medalion de somon cu salata calda de fenicul
Medalionul de somon cu salata calda de fenicul este un preparat de vara, plin de vitamine si usor de preparat.