Mere coapte cu nuca

Un desert delicios pentru cei mari intr-o zi friguroasa de iarna...si o gustare minunata pentru cei mici, in orice anotimp.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Pentru un desert rapid si delicios merele coapte cu nuca sunt varianta ideala. Pentru un desert rapid si delicios merele coapte cu nuca sunt varianta ideala.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 4 mere de marime medie
  • 25 gr de unt
  • 1 lingura de zahar
  • 2 lingurite dulceata de visine sau de cirese
  • 3-4 linguri cu fulgi de migdale sau nuca tocata

Cum se prepara?

  1. Preincalzesti cuptorul la 220 grade Celsius.
  2. Speli merele si le cureti de coaja,doar 1-2 cm in jurul coditei. Cu ajutorul unui cutit le scobesti si le scoti semintele avand grija sa nu se strapunga la baza.
  3. Amesteci dulceata cu fulgii de migdale sau de nuca tocata.
  4. In fiecare mar, pui cate un varf de cutit de unt, apoi presari cateva cristale de zahar si le umpli cu amestec de dulceata.
  5. Asezi merele astfel obtinute intr-un vas tapetat cu unt si le bagi in cuptorul incins pentru 25-30 de minute. Merele sunt coapte daca le poti strapunge cu o scobitoare.
  6. Pentru a le servi le tai in doua dupa ce s-au racorit un pic.

Vezi retete similare

Parfe de mere Parfe de mere
Parfeul de mere este un desert aromat care va va aduce aminte de merele coapte cu scortisoara ale bunicii.
Mere umplute cu dovleac stafide si nuca Mere umplute cu dovleac stafide si nuca
Merele umplute cu dovleac stafide si nuca sunt delicioase reci, fiind in acelasi timp un apetisant desert de post.
Taitei cu mere si nuci Taitei cu mere si nuci
Taiteii cu mere sunt pentru unii dintre noi un desert care ne aduce aminte de anii copilariei. Si daca tot era delicios atunci...de ce nu ar fi bun si acum...?
Budinca de mere si prune cu sos de rom si caramel Budinca de mere si prune cu sos de rom si caramel
Aceasta budinca este un desert exceptional toamna cand prunele sunt dulci si merele aromate.Budinca de mere si prune cu sos de rom si caramel este o budinca delicioasa care va va cuceri de la prima imbucatura.
Fursecuri cu sos de mere si fulgi de ovaz Fursecuri cu sos de mere si fulgi de ovaz
Fursecurile cu sos de mere si fulgi de ovaz sunt foarte fragede si aromate, mai ales daca le serviti reci, a doua zi.
Crema de tort de nuca si miere de albine Crema de tort de nuca si miere de albine
Crema de tort de nuca si miere de albine este o crema delicioasa pe care o puteti folosi pentru umplerea torturilor si prajiturilor pufoasa. Crema de tort de nuca si miere de albine este o crema dietetica delicioasa.
Crema de nuca de cocos Crema de nuca de cocos
Crema de nuca de cocos se foloseste la umplerea torturilor de fructe cu blat simplu de vanilie.
Pere umplute cu nuca Pere umplute cu nuca
Perele umplute cu nuca cu siguranta va aduce aminte de deserturile bunicii, din copilarie. Este un desert aromat, delicat si foarte usor de preparat.
Fursecuri cu nuca in compozitie Fursecuri cu nuca in compozitie
Fursecurile cu nuca in compozitie sunt foarte aromate si gustoase, fiind un deliciu in zilele de post.
Ciocolata de casa cu nuca- varianta 2 Ciocolata de casa cu nuca- varianta 2
Ciocolata de casa cu nuca este unul din deserturile copilariei noastre, tocmai de aceea este bine sa ne mai aducem aminte si de trecut!

de azi

Fursecuri de ciocolata Fursecuri de ciocolata
Fursecurile de ciocolata sunt preferatele copiilor, iar daca le doriti mai fragede lasati-le peste noapte la frigider!
Macarons cu lamaie verde Macarons cu lamaie verde
Macarons cu lamaie verde trebuie sa le incercati pentru ca sunt foarte aromate si apetisante.