Zacusca din legume crude

Zacusca din legume crude este foarte des preparata de gospodine deoarece nu necesita atat de mult stat in bucatarie. Gustul ramane la fel de gustos ca orice alt fel de zacusca preparata in casa.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Zacusca din legume crude este mai aromata decat cea clasica dar nu se pastraza la fel de mult timp. Zacusca din legume crude este mai aromata decat cea clasica dar nu se pastraza la fel de mult timp.
  • Zacusca din legume crude trebuie consumata in cel mult 90 de zile. Zacusca din legume crude trebuie consumata in cel mult 90 de zile.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 kg vinete
  • 1 kg morcov
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg ardei gras verde
  • 1 kg mere
  • 1 kg ceapa
  • 4 fe­line mijlocii
  • 1,500 kg rosii
  • 300 ml ulei
  • 1 lingura cu sare
  • 2 -3 tije de busuioc cu frunze
  • 3 lin­guri cu miere de albine

Cum se prepara?

  1. Se spala legumele, se curata si se taie felii. Se dau prin masina de tocat si se strang in 4 castroane adanci astfel: ardeii si gogosarii; morcovii si telina, ceapa si me-rele; vinetele. Legumele se trec in 4 vase smaltuite si se fierb cu 1 pahar de ulei in fiecare vas pana cand se inmoa­ie bine si nu mai au suc. Se strang toate intr-un vas mare (o oala cu fund dublu sau un ceaun mare).
  2. Se spala rosii­le, se rup bucati, se trec prin sita, iar sucul obtinut se amesteca omogen cu sare, miere de albine si frunze de bu­suioc. Se rastoarna peste amestecul de legume. Se fierbe zacusca obtinuta pe foc mic pana cand amestecul se tine de lingura.
  3. Se spala borcanele si se sterilizeaza in cuptorul aragazului sau pe plita. Se folosesc calde. Se trece zacusca fierbinte in borcane, care se inchid cu capace oparite si se asaza la rand pe tava neagra a aragazului. Se aprinde focul si se lasa flacara mica pana cand zacusca incepe sa fiarba. Dupa 30 de minute se stinge focul si se lasa cuptorul inchis 24 ore. Aceasta este o sterilizare moderna. Daca nu exista aragaz cu cuptor, borcanele se sterilizeaza in paturi, dupa metoda bunicii. Borcanele se eticheteaza si se pun in camara bine aerisita, fara lumina multa si fara umiditate. Este bine sa nu mai fie mutate din loc pana la consum.

Vezi retete similare

Ghiveci din legume crude Ghiveci din legume crude
Ghiveciul din legume crude surprinde din plin aroma legumelor, pastrand intacte in acelasi timp toate vitaminele.
Zacusca de vinete cu ghebe Zacusca de vinete cu ghebe
Zacusca de vinete cu ghebe este foarte delicioasa avand un gust aparte daorita ghebelor. Servita in orice sezon, atat in post cat si in zilele de sarbatoare ofera o masa de neuitat.
Zacusca de vinete cu masline Zacusca de vinete cu masline
Zacusca de vinete cu masline este de nelipsit din camara cu produse pentru iarna a oricarei gospodine. Este delicioasa si foarte apreciata de pofticiosi.
Zacusca traditionala Zacusca traditionala
Desi sunt multe retete de zacusca noi va oferim reteta originala de zacusca traditionala. Fie ca e pentru a o tine in camara pentru la iarna fie ca o preparat pentru a o consuma proaspata zacusca traditionala are aroma ei specifica.
Zacusca din dovlecei si morcovi Zacusca din dovlecei si morcovi
Zacusca din dovlecei si morcovi seamana la aspect mai mult cu un piure, datorita texturii fine a dovlecelului, dar gustul este mult mai aromat.
Zacusca traditionala-reteta originala Zacusca traditionala-reteta originala
Fiecare gospodina are reteta proprie de zacusca pentru iarna, dar toate retetele pleaca de la reteta originala pe care ve-o impartasim cu drag si dvs.
Zacusca combinata Zacusca combinata
Zacusca combinata are o aroma delicioasa datorita telinei si a patrunjelului,oferind un gust fin si delicat. Reteta de zacusca combinata pe care ve-o propunem este o reteta foarte gustoasa.
Zacusca cu ciuperci Zacusca cu ciuperci
Zacusca cu ciuperci este cea mai apreciata de gospodine. Fie ca e mai dulce sau mai picanta, ez are farmecul ei si este foarte apreciata.
Zacusca cu ciuperci- varianta 2 Zacusca cu ciuperci- varianta 2
Zacusca cu ciuperci se prepara foarte usor si se consuma poate mai usor.
Zacusca cu dovlecei-varianta 2 Zacusca cu dovlecei-varianta 2
Zacusca cu dovlecei este un preparat foarte bun, pe care il puteti servi iarna pe tartine la micul dejun sau la gustare.

de azi

Praz condimentat pentru iarna Praz condimentat pentru iarna
Prazul condimentat pentru iarna este mai degraba murat, dar foarte gustos si apetisant.
Rosii siciliene cu busuioc Rosii siciliene cu busuioc
Rosiile siciliene cu busuioc nu trebuie sa lipseasca din camara, pentru ca ele fac din clasicele paste o masa delicioasa.