Gem de caise

Gemul de caise este cel mai cunoscut si apreciat gem. Se poate consuma ca atare sau pe clatite sau de ca nu in prepararea tartelor.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Gemul de caise este parfumat si delicios. Gemul de caise este parfumat si delicios.
  • Gemul de caise este delicios cu clatite. Gemul de caise este delicios cu clatite.
  • Gemul de caise aste mai parfumat daca caisele sunt  bine coapte. Gemul de caise aste mai parfumat daca caisele sunt bine coapte.
  • Gemul de caise este foarte gustos. Gemul de caise este foarte gustos.
  • Gem de caise Gem de caise

Ce ingrediente se folosesc?

  • 3 kg caise coapte
  • 1 kg zahar
  • 1/2 lamaie

Cum se prepara?

  1. Se spala fructele si se curata de samburi. Se rup in doua si se pun intr-un vas mai mare, acoperite cu 1 kg de zahar si se lasa 10 ore sa stea in frigider sau in camara. Se pune vasul pe foc mic, apoi pe foc viu si se fierbe ames­tecul 2 ore, spumuind din cand in cand. Cand gemul se inchide la culoare se poate stoarce deasupra lui zeama de Ia o jumatate de lamaie.
  2. Se scade in cuptor sau pe flacara mica, pe care s-a pus o tabla groasa. Se pune gemul fierbinte in borcane curate si incalzite in cuptor, care se leaga, apoi se invelesc in paturi si se lasa asa o zi si o noapte. Se eticheteaza si se pun borcanele in camara, unde se pastreaza la loc uscat si intunecos.

Vezi retete similare

Dulceata de caise-varianta 2 Dulceata de caise-varianta 2
Caisele sunt unele dintre cele mai gustoase fructe. Din ele poti obtine dulceturi si gemuri aromate. Dulceata de caise este potrivita pentru diverse prajituri si ca umplutura pentru clatite.
Marmelada de caise-varianta 2 Marmelada de caise-varianta 2
Incercati reteta de marmelada de caise. Aceasta marmelada de caise este la fel de buna si parfumata, pastrand toata savoarea caiselor. Marmelada de caise este excelenta pentru micul dejun sau pentru prepararea altor deserturi.
Serbet de caise Serbet de caise
Serbetul de caise are o aroma delicata foarte aromata data de samburii de caise. Serbetul de caise se serveste ca decor al diferitlor prajituri sau in prepararea fursecurilor.
Marmelada de caise Marmelada de caise
Marmelada de caise se poate prepara atat din fructe coapte cat si din fructe verzi. Gustul acrisor al marmeladei de caise este potrivit pentru clatite si tarte cu diverse umpluturi.
Compot de caise-varianta 2 Compot de caise-varianta 2
Compotul de caise se prepara usor si are foarte multe utilizari iarna. Compotul de caise se poate consuma, iar fructele din acest compot de caise se pot folosi la salate de fructe, prajituri, ornari de torturi, cocktailuri.
Caise confiate Caise confiate
Caisele confiate preparate in casa sunt mult mai aromate si mai gustoase decat cele care se gasesc in comert.
Dulceata de caise verzi Dulceata de caise verzi
Dulceata de caise verzi este poate piatra de incercare pentru orice gospodina deoarece caisele trebuiesc culese intr-un anume moment pentru a pute fi facute dulceata.
Nectar de caise- varianta 2 Nectar de caise- varianta 2
Nectarul de caise este o bautura care nu poate lipsi din camara, pentru ca este delicios si se prepara foarte usor.
Peltea de caise Peltea de caise
Pelteaua de caise este mai aromata si mai fina, daca caisele sunt foarte coapte si moi.
Compot de caise intregi Compot de caise intregi
O gospodina harnica pune toamna in camara si cateva borcane cu compot din caise intregi, pentru a se indulci si iarna.

de azi

Praz condimentat pentru iarna Praz condimentat pentru iarna
Prazul condimentat pentru iarna este mai degraba murat, dar foarte gustos si apetisant.
Rosii siciliene cu busuioc Rosii siciliene cu busuioc
Rosiile siciliene cu busuioc nu trebuie sa lipseasca din camara, pentru ca ele fac din clasicele paste o masa delicioasa.