Zmeurata

Zmeurata este un digestiv aromat si foarte delicios. Aroma zmeurei ramane aproape intacta numai are si o cantitate de alcool.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Un paharel de zmeurata inainte de masa sporeste considerabil apetitul. Un paharel de zmeurata inainte de masa sporeste considerabil apetitul.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 3 kg zmeura
  • 2 kg zahar tos
  • 1 l alcool alb de 80°

Cum se prepara?

  1. Se prepara ca si visinata. Se alege zmeura coapta, se curata, se spala si se pune intr-o damigeana de sticla de  5 litri, cu gatul mai larg. Se asaza un rand de zmeura, un rand de zahar, iar ultimul rand va fi de zahar.
  2. Se adauga alcoo­lul, se astupa sticla cu celofan sau pergament si se tine la soare o luna, scuturand la 3-4 zile. Se strecoara prin tifon, se trage in sticle inchise la culoare, se pastreaza in loc intunecos si aerisit.

 

VARIANTA 2

    INGREDIENTE:

  • 5 kg zmeura
  • 1,5 l alcool alb de 80°
  • 3 kg zahar

     MOD DE PREPARARE:

  1. Se alege zmeura sanatoasa, se curata de frunzulite si alte corpuri straine. Se pune intr-o strecuratoare si se spala sub robinet sau se introduce strecuratoarea de cateva ori in apa si apoi se lasa zmeura sa se scurga. Dupa ce s-au scurs, se pun fructele intr-o damigeana, lasand damigeana neumpluta cam 1/3. Se toarna alcool pana acopera fruc­tele, se astupa cu un dop de tifon si se lasa la temperatura camerei intr-un loc mai intunecos, sa stea 2 zile.
  2. Separat se prepara un sirop facut din doua parti za­har si o parte apa. Se amesteca bine alcoolul cu siropul, se filtreaza, se imbuteliaza si se pastreaza la rece. Se con­suma ca aperitiv.

Vezi retete similare

de azi

Aperitiv de visine Aperitiv de visine
Aperitivul de visine este delicios si racoritor, asemanator la gust cu clasicul amaretto.
Lichior de caise- varianta 2 Lichior de caise- varianta 2
Lichiorul de caise este o bautura fina, dulce si gustoasa, pe care o puteti prepara chiar dvs acasa!