Vin de macese

Vin de macese este recomandat ca un intaritor universal, consumat pentru vitaminizare in diverse forme de anemii. De asemenea vin de macese putem prepara nu numai ca medicament ci si pentru ca este o bautura energizanta, usoara si delicioasa.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Vinul de macese sta la fermentat 25 de zile. Vinul de macese sta la fermentat 25 de zile.
  • Un pahar cu vin de macese este sanatate curata. Un pahar cu vin de macese este sanatate curata.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 3-4 kg macese tarzii
  • 2 kg zahar
  • 6 l apa

Cum se prepara?

  1. Se curata fructele de codite, se spala, se pun in vas de sticla. Se adauga un sirop cald facut din 2 kg de zahar si 4 1 de apa, se pune restul de apa, se leaga vasul la guracu tifon.
  2. Fermenteaza la bucatarie, 20-25 de zile, apoi se strecoara prin tifon in alt vas unde se va limpezi 2-3 zile. Se trece vinul in sticle mici si se consuma chiar din prima zi.

Vezi retete similare

Vin de nuci uscate Vin de nuci uscate
Vinul de nuci uscate este de nelipsit din camara cu produse naturiste ale cunoscatorilor.
Vin de mere cald Vin de mere cald
Vinul de mere cald este delicios, foarte aromat si usor de preparat.
Lichior de vin Lichior de vin
Lichiorul de vin este foarte aromat, insa trebuie sa aveti grija deoarece este destul de tare.
Vin de ceapa Vin de ceapa
Vinul de ceapa este un imunostimulator perfect....
Vin de afine Vin de afine
Vinul de afine este ideal pentru tratarea afectiunilor digestive....
Vin de oua Vin de oua
Vinul de oua este o bautura nu doar racoritoare dar hranitoare, energizanta si foarte gustoasa.
Vin de coacaze Vin de coacaze
Vinul de coacaze, cu exceptia faptului ca este foarte delicios, este si un antioxidant natural, ajutand organismul ori de cate ori este nevoie, cu conditia sa nu se faca excese.
Vin de mere -cidru Vin de mere -cidru
Vinul de mere in afara faptului ca este delicios se foloseste si in multe cure de slabire, ajutand organismul sa elimine toxinele si grasimile in exces.
Vin de visine Vin de visine
Vinul din visine este mult mai aromat daca visinele sunt coapte, pastrand in acelasi timp si aroma lor delicata.
Vermut Vermut
Vermutul este o bautura aperitiv foarte aromata, pe care o puteti servi chiar si la mesele festive.

de azi

Aperitiv de visine Aperitiv de visine
Aperitivul de visine este delicios si racoritor, asemanator la gust cu clasicul amaretto.
Lichior de caise- varianta 2 Lichior de caise- varianta 2
Lichiorul de caise este o bautura fina, dulce si gustoasa, pe care o puteti prepara chiar dvs acasa!