Sirop de capsuni

Nimic nu mi se pare mai bun vara decat bauturile racoritoare facute in casa, atat de aromate si naturale. Cu aceasta reteta de sirop de capsuni o sa puteti avea oricand un suc racoritor preparat cu apa plata sau apa minerala.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Siropul de capsuni este delicios si se pastreaza chiar si 2-3 ani. Siropul de capsuni este delicios si se pastreaza chiar si 2-3 ani.
  • Siropul de capsuni ne ajuta sa nu uitam aroma capsunilor nici iarna. Siropul de capsuni ne ajuta sa nu uitam aroma capsunilor nici iarna.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 4 kg capsuni
  • 2 kg zahar
  • vanilie
  • apa

Cum se prepara?

  1. Se curata fructele de resturile de frunze, se spala in mai multe ape si se pun intr-un vas emailat. Se zdrobesc cu mana, se lasa vasul la rece 10 ore, dupa care se stre­coara prin tifon si se lasa siropul sa se limpezeasca.
  2. Sepa­rat se pune zaharul cu 2 litri de  apa rece pe foc si se fierbe pana cand ajunge legat ca pentru dulceata. Atunci se pune siropul de fructe, se mai fierbe 15 minute, se parfumeaza cu putina vanilie si se toarna cald in sticle curate si bine uscate.
  3. Se tin sticlele invelite in paturi sau se fierb a doua zi in bain-marie. Se leaga sticlele inainte de a se pasteu­riza, cu celofan pus in doua, umezit cu apa rece si bine intins. Sticlele se pastreaza in camara, la loc uscat si bine aerisit.

Vezi retete similare

Lichior de capsuni Lichior de capsuni
Lichiorul de capsuni este foarte parfumat, el pastrand in acelasi timp aroma si delicatetea capsunilor.
Sirop de fructe in amestec Sirop de fructe in amestec
Siropul fructe este plin de vitamine si minerale, surse de energie si este bine sa prelungim aceasta putere a fructelor preparand conserve pentru iarna, de aceea va oferim reteta pentru prepararea de sirop de fructe in amestec, delicios.
Sirop de zmeura Sirop de zmeura
Siropul de zmeura este deosebit si foarte sanatoas,deoarece se obtine fara sa fierbem fructele, care-si vor pastra intacte vitaminele. Acest sirop de zmeura va fi savurat de toata lumea si poate fi folosit ca adaos la prajituri si torturi.
Sirop de cirese amare Sirop de cirese amare
Siropul de cirese amare nu numai ca este foarte gustos dar este si un antioxidant natural, fiind de un real ajutor in tratarea durerilor articulare.
Sirop de visine Sirop de visine
Siropul de visine este o bautura excelenta care ne va face multa bucurie, ori de cate ori vrem sa ne rasfatam cand ne va fi sete. Cu sirop de visine vom putea sa preparam si multe alte dulciuri preferate.
Lichior de zmeura Lichior de zmeura
Lichiorul de zmeura este genul de preparat de casa de care te indragostesti pe loc. Gustul dulce-acrisor face ca aroma sa fie delicata si gustul desavarsit.
Lichior de portocale Lichior de portocale
Va oferim o reteta originala si rapida pentru prepararea unui delicios lichior de portocale. Gustul dulce-acrisor al acestui lichior inveseleste si binedispune pe oricine.
Lichior de caise Lichior de caise
Lichior de caise facut in casa are gust placut de fruct si culoare aurie.Se serveste la desert, langa o prajitura cu fructe . Este o reteta clasica, originala, care o pregateste in fiecare vara, cu gandul sa-si rasfete musafirii.
Nectar de piersici- varianta 2 Nectar de piersici- varianta 2
Nectarul de piersici este cel mai natural suc posibil, fiind un deliciu in zilele geroase de iarna.
Zmeurata Zmeurata
Zmeurata este un digestiv aromat si foarte delicios. Aroma zmeurei ramane aproape intacta numai are si o cantitate de alcool.

Bauturi de azi

Bomba scorpio Bomba scorpio
Bomba scorpio este o bautura acoolica, preferata mai mult de barbati pentru ca are un continut ridicat de alcool.
Vin de nuci uscate Vin de nuci uscate
Vinul de nuci uscate este de nelipsit din camara cu produse naturiste ale cunoscatorilor.