Tocinei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocineii reprezinta un preparat tipic bucovinean si se pot servi atat ca garnitura, cat si ca desert, in functie de ingredientele folosite.

Ingrediente

    • 1 kg cartofi
    • 4 linguri faina
    • 1 ceapa
    • 2 oua
    • piper macinat
    • sare
    • ulei pentru prajit

     

Instructiuni de preparare

  1. Spala cartofii si ceapa, curata-i de coaja apoi da-i pe razatoare. Ceapa stoarce-o bine de zeama, apoi amesteca totul cu faina si ouale. Foloseste mana ca sa omogenizezi bine compozitia.
  2. Condimenteaza cu sare si piper macinat, apoi modeleaza chiftele plate, pe care apoi prajeste-le in ulei incins. Cand sunt rumenite frumos pe ambele parti, scoatele pe hartie absorbanta pentru a scurge surplusul de ulei.
  3. Serveste tochineii calzi sau reci, cu rosii, mustar ori smantana.

Recomandari

Aperitive