Prajitura de curmale ciocolata si cafea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pentru acele zile cand doriti un rasfat cu ciocolata, noi va oferim o reteta delicioasa de prajitura de curmale ciocolata si cafea. Delicioasa si aromata cu siguranta va va cuceri!

Ingrediente

    • 75 gr cacao
    • 250 ml apa fiarta
    • 1 ½ linguri cafea instant
    • 1 pastaie vanilie
    • 1 linguri?? bicarbonat de sodiu
    • 200 gr curmale, curatate de semin?e si tocate
    • 250 gr faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • un varf de sare
    • 200 gr zahar brun
    • 2 oua
    • un strop de ulei

Instructiuni de preparare

  1. Ungeti o tigaie  cu un strop de ulei si presarati praf de cacao, si fierbeti apa intr-o cratita . Amestecati apa, cafeaua, vanilia si bicarbonatul. Adaugati curmalele si zdrobiti usor cu o furculita, apoi lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
  2. Intr-un castron amestecati faina, praful de cacao, praful de copt si sarea. Frecati untul cu zaharul brun, pana obtineti o crema. Adaugati pe rand ouale si amestecati. Adaugati apoi amestecul de curmale si faina.
  3. Turnati compozitia intr-o tigaie cat este inca rece si coaceti la temperatura joasa  aproximativ  40 de minute, pana se rumeneste sau pana cand puteti introduce o scobitoare in centrul prajiturii si o scoateti fara a se lipi aluatul pe ea.

Recomandari

Prajituri