Prajitura cu mere- varianta 9

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura rapida cu mere este mai degraba o budinca deliciosa si dulce, pe care o puteti servi la desert sau la gustare.

Ingrediente

    • 1,5 kg mere curatate si feliate
    • 10 gr unt
    • 200 gr zahar brun
    • 200 gr faina alba
    • 700 gr fulgi de ovaz indulciti
    • putina sare
    • 100 gr nuci tocate
    • 50 ml sirop de artar

Instructiuni de preparare

  1. Puneti merele in tava de copt si bagati-le pentru 5 minute la frigider.
  2. Separat, amestecati intr-un castron unutl cu zaharul pana obtineti o crema fina si aerata in care incorporati treptat faina, sarea si fulgii de ovaz. Omogenizati compozitia si adaugati nucile tocate, apoi presarati amestecul peste merele din tava, stropind aluatul cu sirop de artat.
  3. Coaceti prajitura 50-70 de minute in  cuptorul incins, apoi lasati-o sa se raceasca in tava.
  4. Dupa ce au trecut 50 de minute de copt, verificati ca nu cumva sa se arda. Daca tinde sa se arda acoperiti prajitura cu o folie de aluminiu, pe care o indepartati cu 5 minute iniante de a fi gata prajitura.

Recomandari

Prajituri