Prajitura cu cacao

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu cacao este o prajitura delicioasa, care creeaza dependenta de la prima imbucature. Servita rece ea este mult mai aromata si mai gustoasa.

Ingrediente

    • 250 gr margarina
    • 50 gr cacao
    • 300 gr faina
    • 1 plic praf de copt
    • stafide
    • 100 gr ciocolata amaruie
    • 3 oua
    • 100 ml lapte
    • 300 gr zahar
    • nuca
    • portocala din dulceata

Instructiuni de preparare

  1. Margarina, cacaua, laptele si zaharul se topesc  si se amesteca intr-o cratita,pe foc mic. Cand amestecul este omogen, se scot 8 linguri din compozitie si se pun deoparte.
  2. In restul amestecului racorit se pun cele 3 galbenusuri, faina, praful de copt, fructele si cele 3 albusuri batute spuma tare.
  3. Se pune compozitia in doua forme de chec unse cu unt, apoi se baga in cuptor la copt, pentru 40 de minute.
  4. In restul de 8 linguri de compozitie se topeste ciocolata si se lasa sa se racoreasca.
  5. Cand prajiturile sunt coapte, se scot din cuptor si se toarna peste ele crema aproape rece. Prajitura se pastreaza la rece pana a doua zi cand se poate felia si servi.

Recomandari

Prajituri