Mille feuille cu fructe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mille feuille cu fructe sunt de fapt foi crocante de foietaj umplute cu crema de frisca si smantana dulce. Capsunele proaspete si stratul de dulceata transforma intr-un mod placut aspectul acestui deliciu preferat de multi.

Ingrediente

    • 750 gr foietaj

    PENTRU CREMA:

    • 150 ml frisca batuta
    • 450 ml smantana dulce, groasa, grasa
    • 200 gr zahar pudra
    • zahar pudra, pentru decor

    PENTRU COMBINATIA DE FRUCTE:

    • 350 gr capsune, taiate jumatati
    • 8 linguri dulceata sau gem de capsune

    USTENSILE:

    • 2 tavi tapetate cu hartie de copt

Instructiuni de preparare


  1. Pe o planseta presarata cu faina intindeti foietajul pana la grosimea de 2-3 mm. Taiati 12 dreptunghiuri de 11 x 6 cm si asezati-le in tava si bagati-le la frigider pentru 15 minute.
  2. Coaceti foietajele 20 de minute, iar apoi reduceti temperatura cuptorului pentru inca 10-15 minute, pana cand devin crocante si aurii.
  3. Pentru crema, bateti frisca pana se intareste si amestecati-o cu smantana grasa. amestecati cu grija, usor, pentru ca amestecul sa nu se lichefieze.
  4. Adaugati zaharul pudra si amestecati cu grija, astfel incat crema sa devina suficient de densa pentru a sustine greutatae fructelor proaspete. Dupa ce ati amestecat crema dati-o la frigieder pentru o ora.
  5. Daca folositi capsune proaspete, coapte si dulci, nu mai adaugati nimic peste ele. Daca nu sunt foarte dulci, taiati-le in jumatati si lasati-le putin la glazurat si indulcit in gem sau in dulceata de casa.
  6. Asezati o foaie pe farfuria de servit. Ungeti-o cu putina crema, adaugati o lingura de dulceata/gem si asezati jumatatile de fructe. Acoperiti cu o alta foaie si repetati.
  7. Pregatiti si restul prajiturilor in acelasi fel. Dati restul fructelor prrin gem/dulceata. Presarati prajiturile cu zahar pudra si apoi decorati centrul fiecareia cu o capsuna intreaga glazurata.

Recomandari

Prajituri