Trandafir aromat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Un desert delicios pantru cei mai mofturosi.Este greu de imaginat ca exista cineva caruia sa nu ii placa acest desert cu mere.

Ingrediente

    • 1 pachet aluat foietaj
    • 3 mere
    • 6 linguri zahar
    • 2 linguri scortisoara
    • zeama de la o jumatate de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Merele le speli, le tai sferturi, le scoti semintele si le tai felii subtiri. Le pui intr-o cratita,le acoperi cu apa in care adaugi 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si le pui pe aragaz sa de in 2-3 clocote. Dai cratita deoparte, scotii feliile de mar pe un prosop de hartie si le lasi sa se raceasca.
  2. Foietajul il intinzi si il presari cu restul de zahar amestecat cu scortisoara. Treci cu sucitorul de 2-3 ori peste aluat ca sa se lipeasca bine zaharul. Tai fasii de 2 cm si pe care pui felii de mere usor suprapuse. Rulezi cat mai strans si le asezi in picioare  intr-o tava tapetata cu hartie de copt.le coci la foc potrivit timp de 20 minute pana se rumenesc.
  3. La servire asezi pe o farfurie un trandafir aromat si il ornezi cu frunze proaspete de menta.

Recomandari

Patiserie