Musaca de cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Musacaua de cartofi este o mancare foarte gustoasa si aromata, fiind la fel de gustoasa si calda si rece.

Ingrediente

    • 1 kg de cartofi
    • 2-3 rosii
    • 300 gr carne tocata
    • 2 cepe
    • 1 ou
    • sare
    • piper
    • menta macinata sau cimbru
    • 4 linguri cu ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Speli si cureti cartofii, ii speli iar, ii tai felii si-i lasi in apa rece pana cand pregatesti umplutura.
  2. Amesteci carnea tocata cu ceapa tocata fin si o calesti, pe foc mic, in 2 linguri de ulei. Cand sosul de carne a scazut, tragi vasul de pe foc, racoresti amestecul, condimentezi dupa gust, adaugi oul si omogenizezi.
  3. Scurgi cartofii, ii asezi in strat de doua randuri intr-o cratita unsa cu ulei. Asezi carnea peste cartofi, acoperi cu un strat de felii de rosii decojite, inchei cu un rand de cartofi.
  4. Acoperi cu apa calda, scazi pe plita 1 ora, apoi asezi cratita in cuptor 30 de minute.
  5. Servesti mancarea calda, cu paine proaspata si vin rosu sau rose.

Recomandari

Mancaruri