Tortulet cu spuma de iaurt si fructe de vara

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortuletul cu spuma de iaurt si fructe de vara este un desert delicios si racoritor ideal in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    PENTRU TORTULET:

    • 2 blaturi de pandispan

    PENTRU SPUMA DE IAURT:

    • 250 ml frisca lichida
    • 100 gr zahar
    • 250 gr iaurt integral
    • 3 foi de gelatina
    • 100 gr pulpa de mango
    • 200 gr piersici
    • 1 banana
    • 200 gr capsuni

    PENTRU GARNITURA DE PIERSICI:

    • 150 ml apa
    • 300 gr piersici
    • 4 foi de gelatina
    • 75 gr zahar

    PENTRU DECOR:

    • 6 capsuni
    • 50 gr frisca
    • 30 gr zahar pudra
    • 6 frunze de menta proaspata


Instructiuni de preparare

  1. Amesteca iaurtul cu zaharul. Inmaie foile de gelatina in apa rece, stoarce-le, topeste-le intr-un vas asezat pe foc mic, apoi incorporeaza gelatina in aiurt. Adauga frisca batuta si amesteca, apoi incorporeaza banana, piersicile, pulpa de mango si capsunile taiate cubulete.
  2. Pentru garnitura de piersici, decojeste si taie piersicile cubulete. taorna apa si zaharul intr-o craticioara si pune la fiert. Dupa 5 minute, adauga cuburile de piersici, fierbe inca 5 minute si paseaza totul cu un blender de mana. Incorporeaza foile de gelatina inmuiate in apa si stoarse bine, amestecand continuu pana la omogenizare.
  3. Imbraca 6 cupe (cu diametrul de circa 12 cm si inaltimea de 4 cm) cu folie alimentara. Toarna siropul de piersici intr-un strat de 1 cm. Pune-le in congelator pana se intaresc, apoi umple-le cu spuma de iaurt. Niveleaza si asaza-le din nou in frigider. Decupeaza 4 discuri din blatul de pandispan de aceeasi marime cu cea a cupelor.
  4. Pune peste fiecare cupa cate un disc de pandispan si da din nou la frigider pentru 2 ore. Rastoarna cupele pe farfurii, indeparteaza folia si decoreaza cu frisca, bucati de capsuni si frunzulite de menta proaspata. Presara zahar pudra si serveste.

Recomandari

Deserturi