Lasagnetta de kiwi cu ricotta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lasagnetta de kiwi cu ricotta este un desert special plin de aroma si savoare.Trebuie sa il incercati si dvs.Este genul de desert ce poate fi consumat la orice ora din zi.

Ingrediente

    PENTRU LASAGNETTA:

    • 250 gr branza ricotta proaspata
    • 3 buc kiwi
    • 2 linguri zahar
    • 1 plic zahar vanilat
    • 3 linguri orez glasat cu ciocolata
    • 1 lamaie
    • 4-5 frunze de menta proaspata

    PENTRU DECOR:

    • 1 lamaie
    • alune prajite


Instructiuni de preparare

  1. Freaca intr-un castron branza ricotta cu zaharul, zaharul vanilat si frunzele de menta praspata tocate marunt. Incorporeaza coaja rasa de lamaie si orezul glasat.
  2. Curata fructele kiwi de coaja, taie-le felii foarte subtiri si imbraca cu ele fundul unor forme rotunde de taiat aluat.
  3. Pune in forme compozitia de ricotta ci acopera cu alte feliute de kiwi.
  4. Asaza pe farfurii, preseaza bine, apoi scoate formele. Decoreaza cu coaja de lamaie taiata julien si cu alune prajite sfaramate.

Sugeste:

Poti folosi in loc de kiwi alte fructe zemoase si fara fibre de sezon, deocjite si indulcite in functie de cat sunt de coapte. Poti realiza diverse variante, in functie de propria imaginatie. Pentru imbogatirea gustului preparatului, adauga in crema de ricotta cateva picaturi de ciocolata topita si pricomigdale sfaramate (aceasta varianta este indicata in mod deosebit atunci cand folosesti piersici).

Recomandari

Deserturi