Inghetata de nectarine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

In zilele calde de vara, nimic nu poate fi mai delicios decat o inghetata parfumata de fructe. Astazi va prezint o inghetata de nectarine, extrem de simplu de realizat si deosebit de gustoasa datorita prezentei laptelui condensat.

Ingrediente

    • 400 gr pulpa nectarine
    • 200 ml lapte condensat neindulcit
    • 150 gr zahar
    • 200 gr frisca lichida
    • 1 lamaie mica ( doar sucul)
    • 1 baton vanilie
    • migdale tocate marunt / samburi de pin

Instructiuni de preparare

  1. Curatam nectarile de coaja si le taiem in bucati mici. Amestecam cubuletele de nectarine cu zaharul si le mixam pana obtinem un piure. Punem piureul obtinut intr-o craticioara pe foc mic pentru 5 minute sau pana cand zaharul se topeste complet dupa care stingem focul si adaugam semintele unui baton de vanilie. Acoperim craticioara cu un capac si o lasam sa se raceasca.
  2. Daca va deranjeaza prezenta semintelor de vanilie, puteti strecura piureul dupa ce s-a racit.
  3. Adaugam 200 gr de lapte condensat neindulcit peste piureul de fructe si amestecam bine. Dupa ce am incorporat laptele condensat, adaugam sucul unei lamai mici si amestecam din nou.
  4. Mixam 200 gr frisca pana ce incepe sa prinda consistenta si sa devina cremoasa apoi o incorporam amestecului anterior.
  5. Punem inghetata intr-un vas de plastic pe care-l acoperim cu capac si il bagam la congelator pentru 5-6 ore.
  6. Este foarte important ca in primele 2 ore sa scoatem inghetata din congelator din 30 in 30 minute si sa o mixam foarte bine. Facem acest lucru ca sa impiedicam formarea cristalelor de gheata.
  7. Servim inghetata cu migdale tocate marunt sau cu samburi de pin presarati pe deasupra.

SFATURI:

  1. Lasati vasul in care urmeaza sa punem inghetata la congelator pentru cel putin 2-3 ore. Daca este posibil, lasati-l peste noapte, acoperit cu capac, in congelator.
  2. Folositi un lapte condensat cu o consistenta mai lichida si neaparat neindulcit. Daca laptele folosit de dumneavoastra este dulce, reduceti cantitatea zaharului din reteta.

Recomandari

Deserturi