Crema de patiserie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crema de patiserie este ideala pentru umplerea profiterolurilor, gogoselelor, tarteletelor sau a rulourilor. Pentru obtinerea unui preparat mai moale, incorporeaza in crema rece 500 ml de frisca.

Ingrediente

    • 125 gr zahar
    • 4 galbenusuri
    • 1 pastaie de vanilie
    • 500 ml lapte
    • 50 gr faina

Instructiuni de preparare

  1. Pune la fiert laptele cu pastaia de vanilie. Bate galbenusurile cu zaharul pana devin lucioase si spumoase, apoi incorporeaza faina turnata in ploaie.
  2. Adauga treptat laptele, amestecand cu telul, apoi toarna compozitia intr-o cratita. Pune cratita pe foc mic, continuand sa amesteci pana cand crema se ingroasa si incepe sa clocoteasca.
  3. Dupa cateva minute, toarna crema intr-un castron ca sa se raceasca si acopera-l cu folie alimentara pentru a evita formarea unei pelicule deasupra.

Sfat:

Nu te alarma daca observi ca se formeaza cateva cocoloase: Continua sa amesteci si vei observa ca acestea dispar cand crema incepe sa se ingroase. Nu folosi pentru  fiert vase care se oxideaza sau din aluminiu, deoarece crema va capata o culoare verzuie.

 

Recomandari

Desert cu spuma de ciocolata cu crema de cappuccino

Desert cu spuma de ciocolata cu crema de cappuccino este un desert de vara delicios si rafinat in acelasi timp.Combinatia de ciocolata cu cafea va face ca aceste desert sa nu fie uitat prea usor.

30 min
4 servings

Deliciu cu crema de iaurt

Deliciul cu crema de iaurt este una din retetele pe care trebuie sa le aveti la indemana cand doriti sa impresionati prietenii sau pe cei dragi.Gustul delicios ii vor face sa va adore caliatatile de gospodina!

30 min
4 servings

Biscuiti cu lamaie si migdale cu crema de vanilie si busuioc

Biscuiti cu lamaie si migdale cu crema de vanilie si busuioc pot fi cu siguranta gustarea ideala pentru dvs sau pentru cei mici.Se prepara foarte usor si rapid dar gustul lor delicios intrece orice asteptare.

30 min
4 servings

Crema de nuca de cocos

Crema de nuca de cocos se foloseste la umplerea torturilor de fructe cu blat simplu de vanilie.

30 min
4 servings

Crema de portocale cu miere la cupa

Crema de portocale cu miere la cupa este un desert pe care il puteti prepara la inceputul saptamanii in cantitate mai mare, apoi il puteti servi treptat toata saptamana.

30 min
4 servings

Deserturi