Boule-de-neige cu fructe de padure

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Boule-de-neige cu fructe de padure este o varianta racoritoaresi mai dietetica decat rafinatul lapte de pasare.

Ingrediente

    • 200 gr capsune si coacaze
    • 200 gr ceai de fructe de padure
    • 3 linguri cu zahar pudra+2 lingurite pentru albusuri
    • 1 fir de lamaita
    • 200 ml vin
    • 1 lingurita cu pectina
    • 1 steluta de anason
    • sare
    • 2 albusuri

Instructiuni de preparare

  1. Fierbe fructele in vin si ceai, strecoara-le, iar sucul pune-l la fiert cu zaharul si pectina. Adauga anasonul si firul de lamaita si lasa pe foc, amestecand pana se ingroasa siropul, ca la dulceata, apoi da-l deoparte sa se racoreasca.
  2. Bate albusurile spuma, adauga zaharul pudra si bate cateva secunde. Pune apa la fiert, iar cand da in clocot, da focul mic. Cu doua linguri formeaza bulgarasi de albus pa care pune-i la fiert. Lasa-i cateva secunde pe fiecare parte si scoate-i cu spumiera pe hartie absorbanta.
  3. Toarna siropul de fructe in cupe bine racite, presara lamaita si pune deasupra bulgarasii.

Recomandari

Deserturi