Ardei capia copti la borcan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ardei capia copti la borcan sunt un deliciu in zilele de iarna, dar mai ales in preajma Craciunului cand avem nevoie de ceva care sa ne taie greata de la carnea grasa de porc.

Ingrediente

    • 4 kg ardei capia
    • 500 ml otet
    • 1 l apa
    • 2 linguri cu sare
    • 4 linguri cu zahar
    • frunze de busuioc

Instructiuni de preparare

  1. Se spala ardeii, se pun in tava neagra de la aragaz, se coc la foc iute, intorcandu-se ardeii cu o lopatica sau o lingura cu coada lunga.
  2. Se curata cand s-au racit, se pun in borcane (este nevoie de 4-5 borcane de 800 g), se opa­resc cu solutie de otet, apa, sare si zahar, se lasa in bor­can sa se raceasca, se pun frunze de busuioc deasupra ar­deilor si se inchid borcanele. Se tin in camara, se servesc ca salata langa mancaruri grase sau picante.

Recomandari

Ardei copti la borcan-varianta 2

Ardeii copti la borcan sunt de cele mai multe ori de nelipsit din camara cu conserve...

30 min
4 servings

Pasta de ardei capia

Pasta de ardei capia poate fi consumata in orice sezon la preparate de paste, pizza sau alte mancaruri. Pasta de ardei capia pentru iarna are un gust dulceag si aromat

30 min
4 servings

Zacusca de ardei capia

Daca zacusca este una din cele mai bune conserve de iarna, zacusca de ardei capia este una din cele mai delicioase zacusti. Zacusca de ardei capia are o picanterie combinata cu gustul dulce al ardeilor si gogosarilor care o face irezistibila.

30 min
4 servings

Ardei capia opariti in otet

Ardei capia opariti in otet sunt un preparat de iarnadin care se face o salata delicioasa, care servita alaturi de o mancare grasa sau picanta ofera un gust delicios.

30 min
4 servings

Fasole verde cu ceapa la borcan

Fasolea verde cu ceapa la borcan se serveste ca un fel de mancare. Pentru o aroma mai delicata cand desfaceti borcanul sa o consumati adaugati si putin usturoi tocat fin.

30 min
4 servings

Conserve si Muraturi