Toba cu aspic

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Toba in aspic este un prepara specific sarbatorilor de Craciun, foarte gustoasa si aromata.

Ingrediente

    • stomacul porcului
    • 1 kg carne slaba (de la curatarea muschiului)
    • sorici
    • slanina
    • picioare de porc
    • limba

Instructiuni de preparare

  1. Parlesti picioarele de porc, inlaturi unghiile cornoase, le freci usor cu malai, le pui la fiert in apa care clocoteste si arunci prima apa.
  2. Separat pui la fiert cu apa rece limba, soriciul si carnea. Dai in clocot, arunci apa, umpli vasul cu apa rece.
  3. Fierbi totul 1 ora, treci picioarele in acest vas si fierbi incet cu sare pana cand carnea se desprinde de os. Zeama de carne trebuie sa scada la 1/4 din cantitatea initiala,soriciul sa fie bine fiert, zeama sa se lipeasca de degete.
  4. Scurgi zeama, o vanturi bine, o lasi deoparte.
  5. Tai carnea in bucati mari, tai soriciul fasii, lasi limba intreaga, tai slanina cubulete si alegi carnea de la picioarele fierte.
  6. Cu toate acestea umpli stomacul porcului, asezandu-le in straturi.Limba intreaga o pui in mijlocul tobei. Umpli cu zeama, cosi toba cu ata groasa si o fierbi la foc mic. O lasi sa se raceasca, o pui intre scanduri si asezi deasupra un bolovan. O servesti peste doua zile, taiata felii, ca aperitiv.

Recomandari

Aperitive