Sangerete

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sangeretele este o delicatesa de porc specifica Craciunului, pe acre trebuie sa o incercati deoarece este aromata si foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 3 mate groase de caltabos
    • 1,5 kg carne grasa de porc (flecica, piept)
    • 500 gr orez
    • cimbru
    • 1 litru sange de porc
    • 300 gr sorici
    • ienibahar
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala matele cu multa apa cu otet apoi se lasa in apa foarte rece.
  2. Se pune carnea si soriciul la fiert , in apa cu sare.Separat, fierbe orezul in apa fara sare.
  3. Dupa ce a fiert carnea, da-o prin masina de tocat, iar sangele da-l in 2-3 clocote.
  4. Intr-un vas mare, amesteca sangele, carnea tocata, orezul fiert si mirodeniile,, apoi cu amestecul obtinut umple matele scurse de apa.
  5. Carnatii obtinuti se pun la fiert in aoa cu sare si se lasa 10-15 minute de la primul clocot ca sa se inghece.

Recomandari

Aperitive