Linte batuta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lintea batuta este foarte gustoasa, mai ales in zilele de post cand mancarurile delicioase sunt limitate.

Ingrediente

    • 350 gr linte
    • 2 cepe
    • piper macinat
    • 3 morcovi
    • 1 lingura faina
    • sare
    • ulei

Instructiuni de preparare

  1. Lintea, morcovul taiat mai mare si o ceapa taiata in patru se pun la fiert in apa rece si se  sa fiarba 40 de minute, din momentul in care incepe sa dea in clocot, apoi se adauga putina sare.
  2. Dupa ce lintea a fiert sestrecoara si se trece , fara legume, prin masina de tocat, apoi se adauga o lingura cu ulei, se mixeaza si, dupa gust, se mai adauga inca o lingura de ulei.
  3. A doua ceapa se taie rondele care se trec prin faina si se scutura usor, pentru a indeparta surplusul. Rondelele se prajesc in ulei incins,pana devin aurii, apoi se scot pe servete de hartie. O data scurse de ulei, se presara cu sare si piper si se orneaza cu ele farfuriile de linte batuta.

Recomandari

Cosulet cu linte

Cosuletele cu linte este o reteta usor de preparat si care poate fi servita la aperitiv sau la un pranz in familie.Datorita proprietatilor lintei, mancarea aceasta este o sursa mare de vitamine si minerale.

30 min
4 servings

Fasole batuta

Fasolea batuta este un aperitiv satios si economic, pe care il puteti prepara ori de cate ori doriti un preparat usor si delicios.

30 min
4 servings

Chiftele de linte

Chiftelele de linte sunt aperitivul perfect in zilele de post cand doriti sa impresionati invitatii.

30 min
4 servings

Budinca Neselrode

Budinca Neselrode este un aperitiv de vara foarte gustos si aromat, pe care il veti aprecia cu placere.

30 min
4 servings

Banana crepes

Banana crepes sunt de fapt niste clatite cu banane servite cu un sos delicios de caramel si smantana. Merita incercate!

30 min
4 servings

Aperitive