Jambon de porc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Jambonul de porc este un aperitiv delicios, aromat pe care il putem servi ca atare sau il putem folosi la prepararea multor feluri de mancare.

Ingrediente

    • 1 ciolan de porc (pulpa din spate)
    • 10 boabe de piper
    • 3 foi de dafin
    • 3 crengute de rozmarin
    • 2 linguri cu sare
    • 4 boabe de ienibahar
    • 5 catei de usturoi
    • 2 litri de vin alb sec

Instructiuni de preparare

  1. Parleste ciolanul, curata-l cu lama cutitului, apoi spala-l cu apa rece. Pune apa la fiert intr-o tava mare  cat sa incapa piciorul de porc. Adauga sarea, piperul, ienibaharul, usturoiul taiat felii, foile de dafin.
  2. lasa sa clocoteasca, apoi pune ciolanul. Cand sosul a scazut la jumatate completeaza cu vin.Lasa sa fiarba, la foc mic4 ore. Cu 3 minute inainte de a lua oala de pe foc, presara rozmarinul.
  3. Lasa sa se raceasca in zeama ( intorcandu-l din cand in cand), apoi pune jambonulla presat intre doua tocatoare de lemn cu o greutate deasupra. Lasa-l de seara pana dimineata, apoi pune ciolanul la zvantat sau intr-o camera aerisita si racoroase. A doua zi afuma-l sau baga-l in frigider.

Recomandari

Toba de porc

Toba de porc este un preparat traditional de Craciun, care nu poate lipsi indiferent ca aveti invitati sau nu.

30 min
4 servings

Toba din capatana de porc cu sange

Toba din capatana de porc cu sange are un gust dulceag si este foarte gustoasa.

30 min
4 servings

Toba de porc- varianta 2

Toba de porc cu siguranta o stiti si nu lipseste de pe masa de Craciun.

30 min
4 servings

Rulada de porc cu marar

Rulada de porc cu marar este un preparat pe care il puteti servi cald ca fel pricipal alaturi de o garnitura, sau rece ca aperitiv.

30 min
4 servings

Chiftelute din maruntaie de porc

Chiftelutele din maruntaie de porc sunt foarte gustoase, si au avantajul ca le puteti servi reci la aperitiv sau calde alaturi de garnitura, ca fel principal.

30 min
4 servings

Aperitive