Gugulufi cu dovlecei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gugulufii cu dovlecei sunt deliciosi si de nelipsit de pe masele festive, fiind foarte apreciate...

Ingrediente

    • 300 gr carne tocata de vita
    • 100 gr cascaval
    • 1 lingura parmezan ras
    • 2 oua
    • unt
    • 3 dovlecei
    • 200 gr  branza de vaci
    • 2 linguri pesmet
    • 2 fire ceapa verde
    • piper negru macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala bine dovleceii cu apa rece, apoi se dau pe razatoarea mare, se presara cu putina sare si se lasa 3 minute, dupa care se stoarce bine intre palme.
  2. Se amesteca ouale cu carnea, dovleceii si ceapa tocata. Se adauga cascavalul, prmezanul si branza de vaci si se omogenizeaza amestecul, adaugand sare si piper , daca e nevoie.
  3. Se adauga pesmetul si se amesteca din nou, ca sa se omogenizeze amestecul. Se unge cu unt formele de guguluf, si se pune compozitie in fiecare, avand grija sa fie nivelat frumos.
  4. Se baga formele la cuptor, la foc potrivit, pentru 35 de minute, apoi se lasa sa se racoreasca 15 minute si se pot servi pudrate cu parmezan ras.

Recomandari

Aperitive