Fructe in sirop de verbina

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fructele in sirop de verbina sunt foarte gustoase, iar acest desert este perfect in zilele calde de vara.

Ingrediente

    • 1 litru apa pentru fiecare 500 gr zahar
    • 3 linguri frunze uscate de verbina
    • fructe: visine, caise, piersici, dupa gust
     

Instructiuni de preparare

  1. Se prepara intai siropul prin fierberea apei, zaharului si a frunzelor de verbina. Se lasa la fiert 5 minute, se trage vasul de pe foc si se lasa asa pentru 15 minute.
  2. Fructele se spala, visinele se lasa cu tot cu samburi, iar caisele se desfac de pe sambure. Fructele se pun in borcane. Se toarna sirop si se astupa borcanele.
  3. Borcanele cu fructe se pun la fiert intr-un vas mare cu ziare si se lasa 15 minute, daca sunt visine, sau 30 de minute, daca sunt caise. Apoi, se lasa borcanele in vas sa se raceasca.

Recomandari

Aperitive