Cosulete cu brandy

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cosuletele cu brandy sunt de mare efect la mesele festive cand serviti in ele inghetata, creme de fructe cu care doriti sa impresionati invitatii.

Ingrediente

    • 130 gr zahar
    • 130 gr faina
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata
    • 1 lingura zeama de lamaie
    • 130 gr unt, la temperatura camerei
    • 130 gr miere de albine sau melasa semirafinata
    • 1/2 lingurita ghimbir macinat
    • 2 linguri brandy sau zeama de portocale
    • inghetata sau  sorbet pentru umplutura

    PENTRU DECOR:

    • nuci taiate
    • ramurele de menta
    • coulis de zmeura sau zmeura proaspata

    USTENSILE:

    • 1 borcan mic pentru modelarea cosuletelor
    • 2 tavi jose, captusite cu hartie de copt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 25-30 de cosulete
Timp de preparare 10 minute
Timp de coacere 7-10 minute pentru fiecare transa

  1. Turnati untul, zaharul si miere de albine intr-o cratita cu fund dublu si incalziti ametsecul la foc mic, pana cand zaharul se dizolva si untul se topeste. Luati cratita de pe ofc si lasati amestecul sa se raceasca pentru 2-3 minute.
  2. Cerneti faina amestecata cu ghimbirul si scortisoara si incorporati-o in amestecul de zahar, miere si unt. adaugati brandy si zeama de lamaie, apoi lasati amestecul sa se raceasca.
  3. Daca prefarati varianta fara alcool, inlocuiti cantitatea de brandy cu zeama de portocale strecurata.
  4. Asezati cate o lingurita cu varf in tava, lasand mult spatiu liber, deoarece aluatul se lateste mult.
  5. Coaceti cosuletele 7-10 minute in cuptorul incins, pana cand amestecul se lateste suficient si devine rumen, cu o textura dantelata. Scoateti tava din cuptor si lasati-le 1 minute sa se racoreasca.
  6. Rasturnati discurile astfel incat textura dantelata sa fie la exterior, dupa melare. Modelati cosulete pe fundul unui borcan mic, apoi scoateti-le de pe borcan printr-o rasucire usoara si lasati-le pe un gratar sa se raceasca.
  7. Chiar inainte de a servi, umpeti cosuletele cu inghetata si asezati-le pe farfurii.
  8. Preparati un coulis de zmeura, zdrobind zmeura printr-o sita. Indulciti-l cu putin zahar pudra, apoi serviti cosuletele pe o baza de coulis de zmeura si decorati cu zmeura proaspata, nuci si ramurele de menta.

Recomandari

Aperitive