Cartofi cu slanina afumata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii cu slanina afumata sunt deliciosi, aromati si satiosi, perfect pentru o gustare de dupa-amiaza.

Ingrediente

    • 1 kg de cartofi
    • 2 linguri cu slanina cruda tocata
    • 10-12 catei de usturoi
    • sare
    • 150 ml smantana
    • 2 linguri cu faina
    • 200 gr de slanina afumata (sau costita)
    • 200 ml supa de zarzavat
    • piper boabe
    • tarhon

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Speli cartofii cu o perie moale sub jet de apa rece sau calduta, ii limpezesti si-i fierbi in coaja jumatate de ceas, apoi ii cureti  cat sunt inca calzi si ii lasi deoparte.
  2. Toci o bucata de slanina cruda (sau folosesti untura) amesteci cu usturoi taiat felii (sau pisat)
    si ungi peretii unei cratiti cu acest amestec.
  3. Tai cartofii felii groase, asezi in strat in cratita. Peste cartofi pui felii de slanina afumata sau costita, adaugi un sos alb din faina, smantana si supa. Inchei cu alt rand de cartofi, sarezi, piperezi, colorezi cu tarhon tocat. Dai la cuptor 30 de minute, apoi servesti cu vin rosu.

Recomandari

Aperitive