Carnati proaspeti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Carnatii proaspeti sunt un preparat traditional de Craciun care nu poate lipsi. Carnatii pot fi numai de porc sau pot avea in compozitie si carne de vita sau oaie.

Ingrediente

    • 3 kg carne de porc grasa (piept, fleica, scaricica)
    • sare
    • 1 lingura ienibahar pisat
    • 2 capatani de usturoi
    • piper macinat
    • 1 lingura cimbru pisat
    • mate

Instructiuni de preparare

  1. Da toata carnea prin masina de tocat. Piseaza usturoiul bine de tot si amesteca-l cu carnea tocata, sare si piper, dupa gust, cimbru si ienibahar.
  2. Framanta bine amestecul cu mana, ca sa se omogenizeze si umple matele, leaga-le la capete si lasa sa se usuce.
  3. Cand le va veni vremea, sunt deliciosi prajiti sau pe gratar, alaturi de muraturi si un pahar cu vin rosu.

Recomandari

Aperitive