- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de mere este o budinca foarte buna, care devine si mai aromata daca o pastarti la rece, peste noapte.
Ingrediente
- 600 gr mere
- 6 felii de paine alba
- 4 oua
- 200 ml smantana
- 200 ml lapte
- 300 gr zahar
- 150 gr stafide
- 50 gr unt
- scortisoara
- sare
Instructiuni de preparare
- Se bat ouale intr-un castron cu sare, zahar si scortisoara. Se toarna deasupra laptele.
- Se rupe painea bucatele si se pune in amestec. Se spala si se curata merele, se rad si se amesteca in pasta de paine. Se inglobeaza stafidele si smantana.
- Se tapeteaza forma, se toarna compozitia si se coace in cuptorul cald, la foc moderat, timp de 30 de minute.
- Cand este coapta, budinca se rastoarna pe un platou si se pudreaza cu zahar.