Budinca de mere- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de mere este o budinca foarte buna, care devine si mai aromata daca o pastarti la rece, peste noapte.

Ingrediente

    • 600 gr mere
    • 6 felii de paine alba
    • 4 oua
    • 200 ml smantana
    • 200 ml lapte
    • 300 gr zahar
    • 150 gr stafide
    • 50 gr unt
    • scortisoara
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se bat ouale intr-un castron cu sare, zahar si scortisoara. Se toarna deasupra laptele.
  2. Se rupe painea bucatele si se pune in amestec. Se spala si se curata merele, se rad si se amesteca in pasta de paine. Se inglobeaza stafidele si smantana.
  3. Se tapeteaza forma, se toarna compozitia si se coace in cuptorul cald, la foc moderat, timp de 30 de minute.
  4. Cand este coapta, budinca se rastoarna pe un platou si se pudreaza cu zahar.

Recomandari

Aperitive