Blintze cu somon afumat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Daca doriti un aperitiv deosebit cu care sa va surprindetii invitatii, atunci este momentul pentru minunatele blintze cu somon afumat.

Ingrediente

    • 70 gr faina
    • 40 gr faina de hrisca
    • 1 lingurita zahar
    • ¼ lingurita praf de copt
    • ¼ lingurita sare
    • 2 oua
    • 125 ml lapte
    • 50 gr unt, topit
    • 125 ml smantana fermentata
    • un varf de sare
    • piper proaspat macinat
    • 1 legatura arpagic sau marar proaspat, tocat
    • 220 gr somon afumat

Instructiuni de preparare

  1. Amestecati faina, sarea, praful de copt si zaharul intr-un castron. Intr-un alt castron bateti galbenusul si adaugati laptele. Bateti albusul de ou si incorporati-l in amestec. Adaugati unt si amestecati pana cand compozitia devine omogena.
  2. Ungeti cu untul topit o tigaie si incalziti-o pe aragaz. Adaugati 1 ½ lingurite din amestecul pentru blintze in tigaie, lasand un spatiu de cativa centimetri. Lasa?i pana se formeaza bule la suprafata, timp de 1-2 minute, intoarceti si mai lasa?i 1 minut. Ungeti tigaia cu unt de fiecare data inainte de a turna compozitia in tigaie.
  3. Pentru umplutura, amestecati smantana, sarea, piperul si arpagicul. Puneti o lingurita din aceasta umplutura pe fiecare clatita si adaugati o felie subtire de somon.

Recomandari

Aperitive