Tortul bunicii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul bunicii este un tort delicios si apetisant, foarte aromat si pe placul tuturor.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 7 oua
    • 90 gr faina
    • 2 linguri cacao
    • 250 gr zahar pudra
    • 1 pliculet zahar vanilat
    • 90 gr amidon alimentar
    • cateva picaturi de esenta derom

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 400 ml frisca lichida

    PENTRU DECOR:

    • 400 gr ciocolata neagra
    • 250 gr unt,la temperatura camerei
    • 90 gr zahar

    PENTRU SERVIT:

    • 50 gr ciocolata neagra
    • bombonele, dupa gust

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 porti
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 40 minute
Timp de asteptare 1 ora

  1. Pentru aluat, se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga zaharul vanilat, faina, cacaua, esenta de rom si amidonul.
  2. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga in amestecul de faina, amestecand usor de jos in sus cu o spatula de lemn. Se imparte aluatul in doua si se coace fiecare foaie care 20 de minute, in forma de tort unsa cu putin ulei.
  3. Se bate frisca lichid pana se intareste si se asaza intre cele 2 blaturi, pastrand putina si pentru exterior.
  4. Se pun toate ingredientele pentru  glazura intr-o cratita pe foc si tortul se asaza pe platoul de servit. Se toarna glazura si, dupa ce se racoreste, se baga la frigider pentru o ora.
  5. Tortul bunicii se serveste cu ciocolata rasa si bombonele.

Recomandari

Torturi