Tort Saint Honore

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Saint Honore este un tort foarte bun si aromat, fiind la fel de bun si vara la desert cat si iarna pe masa de Craciun.

Ingrediente

    PENTRU BAZA:

    • 250 gr aluat nisipos de cozonac

    PENTRU ALUTUL DE ECLERURI:

    • 140 gr faina
    • putina sare
    • 4 oua batute usor
    • 300 ml lapte
    • 115 gr unt taiat cubulete
    • 1 ou+2 linguri lapte pentru uns, batute impreuna
    • 300 ml frisca batuta ca umplutura pentru choux

    PENTRU CARAMEL SI CREMA:

    • 225 gr zahar
    • 100 ml apa
    • 215 gr zahar
    • 6 galbenusuri
    • sare
    • 60 gr faina
    • 750 ml lapte fierbinte
    • 1 lingura gelatina pudra dizolvata in 2 linguri apa rece
    • 6 albusuri

    USTENSILE:

    • tava unsa cu unt
    • pos de cofetar cu sprit simplu cu orificu de 2 cm

Instructiuni de preparare

  1. Din aluatul nisipos intindeti o turta cu diametrul de 25 de cm. Puneti turta intr-o tava si intepati-o cu furculita din loc in loc.
  2. Preparati aluatul de ecleruri si amplasati un cerc din acest aluat, cu ajutorul posului, pe marginea turtei din aluat nisipos. Coaceti 30 de minute turta, pana se ruumeneste si devine aurie.
  3. Cu ajutorul posului, turnati pe o tava umezita 16 profiteroluri cu diametrul de 4 cm, ungeti-le cu oul batut cu lapte si coaceti-le  20 de minute.
  4. Cand s-au rumenit frumos scoateti-le din cuptor, gauriti baza fiecarui profiterol si lasati-le sa se raceasca. Cu ajutorul posului, umpleti profiterolurile reci cu frisca batuta.
  5. Pentru caramel, dizolvati zaharul in apa si fierbeti-l la foc iute pana obtineti un caramel auriu. Inmuiati cu grija profiterolurile in caramel, pe ambele parti si amplasati-le, lipite intre ele, pe inelul din aluat oparit.
  6. Pentru umplutura, bateti 6 galbenusuri cu 175 gr zahar, pana obtineti o crema groasa, pufoasa, in care adaugati faina si putina sare. Turnati  compozitia intr-un vas cu lapte fierbinte si fierbeti 2 minute amestecand continuu, apoi strecurati umplutura prin sita.
  7. Amestecati gelatina dizolvata cu crema de oua fierbinte si lasati-o deoparte pana se raceste complet. Bateti albusurile cu restul de zahar pana cand compozitia se intareste si amestecati-o cu crema rece.
  8. turnati crema de oua in mijlocul tortului, neteziti-o cu o spatula lunga, apoi bagati tortul la frigider pana se intareste crema.
  9. Incalziti restul de caramel racit la aragaz si decorati tortul cu fire de caramel.

Recomandari

Torturi