Tort regal- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul regal este foare gustos si aromat, numai bun la petrecerile in familie, alaturi de prieteni.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 300 gr unt
    • 300 gr nuca
    • 8 albusuri
    • 300 gr zahar tos
    • 1 plic praf de copt stins in 100 ml lapte
    • 200 gr faina alba
    • 1 plic zahar vanilat

    PENTRU CREMA:

    • 100 gr zahar tos
    • 600 gr branza de vaci
    • 1 plic zahar vanilat
    • esenta de portocale
    • esenta de rom
    • 8 galbenusuri
    • 110 ml suc de portocale
    • 120 gr unt
    • 200 ml frisca lichida
    • 100 gr stafide inmuiate in apa

    PENTRU DECOR:

    • fulgi de ciocolata
    • 500 ml frisca

    PENTRU SIROP:

    • 3 linguri zahar tos
    • 100 ml apa

Instructiuni de preparare

  1. Pentru crema,  se pun la bain barie galbenusurile cu zaharul si sucul de portocale si se amesteca pana se obtine consistenta unei smantani mai groase, care se lasa sa se raceasca. Se mixeaza branza de vaci care se amesteca cu untul moale, zaharul vanilat, esenta de portocale si de rom, crema de galbenus racita si, la final, frisca batuta spuma si stafidele inmuiate.
  2. Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul pana se leaga si incepe sa se ingroase, apoi se lasa sa se raceasca.
  3. Pentru blat, se freaca untul moale cu zaharul, se adauga praful de copt stins in lapte caldut, zaharul vanilat si faina, mixand bine compozitia. Se adauga nuca macinata si, la final, se incorporeaza incet in aluat albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos in sus. Se toarna compoztia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace , la foc moderat, pana trece testul scobitorii. Cand este rumenit si frumos, se scoate din cuptor, se lasa 10 minute, apoi se pune pe un gratar pana se raceste bine de tot, apoi se taie in 3 foi, pe orizontala.
  4. Pe un platou rotund se asaza o foaie de blat, se insiropeaza, se intinde uniform crema, se acopera cu al doilea blat care se insiropeaza si el si se intinde crema uniform si, la final se pune ultima foaie care se insiropeaza si ea.
  5. Se lasa tortul 3-4 ore la temperatura camerei si apoi se decoreaza cu frisca batuta bine, iar deasupra se pun fulgi de ciocolata. Tortul decorat frumos se pune la frigider pentru 4-5 ore, de preferat peste noapte, apoi s epoate portiona si servi.

Recomandari

Torturi