Tort rapid

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul rapid este reteta de succes pentru un desert gustos, usor de preparat si pe placul tuturor.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 10 gr unt
    • 40 gr amidon alimentar
    • 25 gr cacao pudra
    • 140 gr zahar+ 1 lingura
    • 4 oua
    • 40 gr faina

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 250 ml frisca

    PENTRU DECOR:

    • 100 gr frisca
    • 200 gr ciocolata alba de menaj
    • dcoratiuni de ciocolata neagra

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 25 de minute
Timp de asteptare 2 ore

  1. Pentru blat, se freaca bine galbenusurile cu 140 gr de zahar, apoi se adauga faina, amidonul alimentar si cacaua pudra.
  2. Se bat albusurile spuma tare, adaugand lingura de zahar ininte sa se intareasca spuma. Se adauga spuma peste amestecul cu faina si se toarna totul in forma unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, apoi se coace 25 de minute, la foc moderat.
  3. Frisca pentru umplutura se tine la rece pana in momentul asamblarii tortului, apoi se bate si se asaza intre foile de blat coapte si racite.
  4. Pentru decor, se topeste ciocolata alba la bain-marie, apoi se amesteca cu frisca batuta. Se lasa amestecul sa se racoreasca, apoi se acopera cu el tortul folosind un cutit lat trecut prin apa rece. Se orneaza cu decoratiuni de ciocolata neagra, apoi se  tine tortul la frigider cateva ore inainte de a-l portiona si servi.

Recomandari

Torturi