Tort Raffaello

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Raffaello este un tort foarte gustos cu care ii veti surprinde pe toti, mai ales pe cei mici...

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 1 plic praf de copt
    • 150 gr zahar
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 4 linguri lapte de cocos
    • 5 oua
    • 5 linguri faina
    • 3 linguri pesmet

    PENTRU CREMA:

    • 400  ml lapte de cocos
    • 150 gr nuca macinata
    • 1 lingurita esenta de migdale
    • 170 gr zahar
    • 1 litru lapte
    • 9 linguri amidon alimentar
    • 150 gr fulgi nuca de cocos
    • 50 gr fulgi de migdale


Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, amesteca galbenusurile cu zaharul, iar albusurile se bat spuma.Cele doua compozitii se amesteca, iar in pasta obtinuta se incorporeaza faina, praful de copt si pesmetul, apoi se adauga 4 linguri de lapte de cocos si esneta de vanilie. Aluatul obtinut se toarna intr-o forma de tort tapetat cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins pana cand scobitoarea iese curata.
  2. Pentru crema, se pun la fiert laptele de coco cu un litru de lapte. Se pastreaza o cana de lapte in care se dizolva amidonul si zaharul. Cand incepe sa fiarba, se toarna compozitia si se amesteca pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca.
  3. Crema se imparte in doua: o parte se amesteca cu nuca macinata si esenta de migdale si cealal se amesteca cu nuca de cocos si esenta de vanilie.
  4. Blatul racit  se taie in doua, iar intre blaturi se alterneaza cremele.Din crema de cocos se pastreaza cantitatea necesara pentru a acoperi tortul.Deasupra, peste crema de cocos se pun fulgi de cocos si migdalele.

Recomandari

Torturi