Tort Pavlova cu fructe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Pavlova cu fructe este un tort crocant si diafan care se topeste in gura, umplut cu frisca si ornat cu fructe exotice, aromate si colorate.

Ingrediente

    • 3 oua
    • 175 gr zahar tos
    • 1 lingura otet de vin alb
    • 1 lingurita amidon alimentar

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 300 ml frisca
    • 2 linguri lichior din flori de soc
    • 1 mango copt taiat cubulete
    • 2 kiwi taiate rondele
    • 1 papaya taiata cubulete
    • 2 buc fructul pasiunii
    • coaja de la 1 lamaie

    USTENSILE:

    • tava
    • hartie de copt

Instructiuni de preparare

  1. Cu ajutorul unei farfurii de desert pe post de sablon, trasati pe hartia de copt uun cerc cu diametrul de 20 cm. Intoarceti hartia cu desenul in jos si puneti-o intr-o tava.
  2. Intr-un vas curat si uscat separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma pana cand, daca ridicati mixerul, spuma formeaza mici piscuri ferme. Adaugati jumatate din cantitatea de zahar si bateti din nou, pana cand obtineti o spuma uniforma si lucioasa. Adaugati treptat si restul de zahar, continuand sa bateti spuma, iar apoi adaugati otetul si amidonul alimentar.
  3. Cu o lingura metalic intindeti spuma pana la marginea cercului desenat pe hartia de copt din tava, creand totodata o adancitura in mijloc, pentru umplutura. Dati tava la cuptor timp de 1 ora. Bezeaua va ramane moale in interior si va deveni crocanta in exterior. Lasati  bezeaua sa se raceasca in tava.
  4. Inainte de a pune umplutura se de a decora tortul, luati cu grija bezeaua de pe hartie, cu ajutorul unei spatule metalice, si asezati-o pe o farurie.
  5. Pentru crema, bateti frisca pana cand se intareste. Continuati sa bateti si adaugati lichiorul, apoi turnati crema in mijlocul cosuletului din beza.
  6. Decorati tortul cu fructe. Puteti sa folositi pulpa  de fructul pasiunii si sa decorati tortul cu felii subtiri de coaja de lamaie.

Recomandari

Torturi