Tort Delicatesa cu portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Delicatesa cu portocale este un tort festiv si aromat pe care il puteti prepara atat in ocazii speciale cat si doar pentru desert.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 3 oua
    • 85 gr unt, la temperatura camerei
    • 1/2 pliculet drojdie uscata
    • sare
    • 4 linguri coniac
    • 150 gr ciocolata neagra amaruie
    • 50 gr faina
    • 40 gr unt
    • 150 gr alune de padure si stafide
    • 100 gr nuci

    PENTRU CREMA SI DECOR:

    • 100 ml frisca
    • 50 gr ciocolata alba
    • 2 portocale

     

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 90 minute
Timp de coacere 30 minute
Timp de asteptare 5 ore

  1. Se freaca untul cu zaharul pana se obtine o spume cremoasa. Se topeste ciocolata amaruie,la bain-marie, apoi se toarna peste crema de unt si se omogenizeaza bine compozitia. Se hidrateaza alunele si stafidele in coniac, nucile se dau prin masina de tocat, apoi se adauga in amestecul de unt si ciocolata.
  2. Se freaca galbensurile cu putina sare si apoi, treptat, se adauga zaharul. Se adauga si galbensurile in compozitie. Albusurile se bat spuma si fian se cerne saparat, impreuna cu drojdia. Se aduaga alunele si stafidele impreuna cu coniacul si se incorporeaza la final albusurile spuma si faina cernuta, amestecand cu miscari lente de jos in sus.
  3. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic, pe gratarul din mijloc. Dupa 30 de minute se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca 15 minute in forma apoi se scoate pe un gratar.
  4. Pentru prepararea cremei se pune intr-o craticioara pe foc mic frisca lichida cu ciocolata rupta bucati si se amesteca continuu pana se topeste fara sa incepa asa dea in clocot. Se lasa crema sa se raceasca si, cand a ajuns la temperatura camerei se tine crema la frigder pana a doua zi.
  5. Se pun felii micute de portocale peste blat, apoi se bate crema cu un mixer si se intinde pe prajitura. Se pot face rulouri mici din coaja de portocale, pentru decor. Prajitura se portioneaza cu atentie si se serveste de preferat a doua zi cand aromele sunt combinate intr-un mod exceptional.

 

Recomandari

Torturi