Tort de portocale cu ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de portocale cu ciocolata este un tort delicios, care cu siguranta ii va incanta pe cei dragi. Indiferent de ocazia cu care este preparat este mereu o placere sa savurezi o felie de tort de portocale cu ciocolata.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 8 linguri zahar
    • 8 oua
    • 4 linguri faina
    • ulei
    • hartie de copt

    PENTRU CREMA:

    • 2 albusuri
    • 3 plicuri zahar vanilat
    • 1 litru lapte caldut
    • 100 gr ciocolata amaruie
    • 100 gr stafide
    • 4 galbenusuri
    • 200 gr zahar
    • 10 linguri faina
    • 200 gr unt
    • 3 portocale
    • 100 ml rom

    PENTRU SIROP:

    • 5 linguri zahar
    • esenta de rom
    • 300 ml apa

    PENTRU DECOR:

    • jeleuri colorate
    • 500 ml frisca
    • fructe confiate
    • colorant alimentar, optional

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, se bat albusurile spuma tare cu zaharul, adaugi pe rand galbenusurile, apoi faina in ploaie, amestecand usor de jos in sus. Din aluatul obtinut se coc 3 foi de aceeasi grosime in tava dreptunghiulara, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
  2. Intre timp, preparam crema. Stropesti stafidele cu rom. Cureti portocalele, le tai bucatele s le pui la macerat in restul de rom. Freci galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugi faina si laptele, albusurile batute spuma si jumatate din ciocolata rasa. Fierbi compozitia la bain-marie, amestecand continuu, pana se ingrosa crema. Cand crema este ingrosata se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi incorporezi untul frecat spuma.
  3. Pentru sirop, fierbi apa cu zaharul, iar cand s-a racit, adaugi esenta de rom.
  4. Cand blatul, crema si siropul sunt complet reci se poate asambla tortul. Pentru inceput insiropezi foile. Tapetezi o cratita de 3 litri cu celofan umezit. Rupi o foaie in bucati si le asezi pe fundul cratitei. Torni deasupra jumatate din crema si pui jumatate din cantitatea de fructe, peste care rupi bucati a doua foaie. Pui crema, fructele ramase si razi restul de ciocolata, apoi acoperi totul cu a treia foaie, pe care o pastrezi intreaga. Legi strans marginile celofanului deasupra si bagi cretita in frigider pana a doua zi, cand rastorni cratita pe un platou  si indepartezi celofanul.
  5. Pentru pregatirea decorului, bati frisca spuma, daca doresti o colorezi cu cateva picaturi de colorant, apoi imbraci tortul in frisca. Il decorezi dupa imaginatie cu fructe, jeleuri si frisca asezata frumos cu ajutorul cornetului.

Recomandari

Torturi