Tort de nuca cu bezea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de nuca cu bezea este un tort care poate fi preparat in orice ocazie. Servit a doua zi dupa ce a fost preparat este un real deliciu pentru fiecare.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 8 albusuri
    • 280 gr zahar tos
    • 280 gr miez de nuca

    PENTRU CREMA:

    • 8 galbenusuri
    • 280 gr zahar tos
    • 50 gr cacao
    • 100 ml esenta de cafea tare

     

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea blatului se bat bine 8 albusuri cu 280 gr zahar. Se adauga 280 gr miez de nuca prajit putin si taiat marunt.
  2. Se unge o tava de tort cu unt, se toarna in ea compozitia si se coace in cuptorul incalzit, la foc moderat. Cand blatul este gata se lasa sa se raceasca, apoi se taie pe orizontala in 2-3 blaturi.
  3. Pentru prepararea cremei se freaca 8 galbenusuri cu 280 gr zahar, 50 gr cacao si 100 ml esenta de cafea tare, bine strecurata, apoi se amesteca pe foc pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si se amesteca apoi crema cu 300 gr unt frecat spuma.
  4. Se umple foile de blat cu crema, se pune crema si deasupra, apoi se da la rece cateva ore inainte de a servi.

Recomandari

Torturi