Tort de mere- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de mere este delicios si, daca il tineti peste noapte in frigider aromele se intensifica iar tortul va fi mutl mai gustos.

Ingrediente

    • 2 oua
    • 200 ml ulei
    • 400 gr zahar alb
    • 400 gr faina alba
    • 2 lingurite scortisoara macinata
    • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 1/2 lignurita sare
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 1 kg mere, curatate si taiate cubulete

Instructiuni de preparare

  1. Mixati uleiul cu ouale pana obtineti o spuma catifelata in care incorporati faina, scortisoara, bicarbonatul de sodiu,  sarea si esenta de vanilie, amestecand bine compozitia. Se adauga merele taiate cubulete, apoi turnati amestecul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
  2. Introduceti tava in cuptorul incins si coaceti 35-40 de minute, pana se rumeneste. Cand este gata lasati in tava 10 minute sa se racoreasca, apoi transferati pe un gratar.
  3. Tortul se serveste simplu si nu are nevoie nici de crema nici de glazura, el fiind destul de aromat.

Recomandari

Torturi