Tort de mere in straturi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de mere in straturi este foarte bun si aromat, perfect la ocaziile speciale dar si la desert dupa o masa copioasa.

Ingrediente

    • 6 mere curatate si taiate cuburi
    • 1 lingura zahar alb
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 600 gr faina
    • 3 lingurite praf de copt
    • 1/2 lingurita sare
    • 300 gr zahar tos alb
    • 200 ml ulei
    • 50 ml suc de portocale
    • 3 lingurite esenta de vanilie
    • 4 oua
    • 150 gr nuci tocate
    • 50 gr zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron amestecati merele cu  lingura de zahar si scortisoara macinata, apoi dati-l deoparte.
  2. Separat, cernati faina si amestecati-o cu praful de copt si sarea, iar in alt castron  amestecati zaharul cu uleiul, sucul de portocale, esenta de vanilie si ouale. Mixati la viteza mare, apoi turnati-le peste faina. Framantati bine aluatul in care incorporati apoi nucile tocate.
  3. Intr-o tava de tort sau de guguluf unsa cu ulei si tapetata cu faina turnati 1,3 din aluat si presarati cu jumatate din amestecul de mere, apoi iarasi aluat si iarasi mere, ultimul strat fiind aluat.
  4. Introduceti tava in cuptorul incins si coaceti 55-60 de minute, la foc moderat, apoi scoateti-l si transferati-l pe un gratar ca sa se raceasca.
  5. Tortul se pudreaza cu zahar cand s-a racit, apoi se poate portiona si servi.

Recomandari

Torturi