Tort cu struguri

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu struguri este aromat, delicios si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 150 gr zahar pudra
    • 5 oua
    • 1 plic budinca cu gust de vanilie
    • 100 gr ciocolata rasa
    • 200 gr unt moale
    • 1 plic zahar vanilat
    • 170 gr faina
    • 1/2 plic praf de copt
    • 100 gr nuci macinate
    • 50 gr zahar

    PENTRU CREMA:

    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 1 lingurita esenta de rom
    • 500 ml frisca lichida
    • 250 gr struguri negri

    PENTRU DECOR:

    • 1 ciorchine de struguri
    • zahar pudra cu aroma de vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat si cu galbenusurile, pana cand se obtine o spuma.
  2. Separat, se amesteca faina cu praful de budinca si praful de copt, cu spuma de unt si se adauga ciocolata si nucile.
  3. Se bat spuma albusurile cu zaharul, apoi se incorporeaza in aluat. Se omogenizeaza apoi aluatul se toarna intr-o forma de tort cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza uniform, apoi se baga tava in cuptorul incins, unde se coace 45 de minute, la foc moderat.
  4. Cand aluatul este gata, se lasa sa se racoreasca, apoi cu ajutorul unei linguri se scobeste si se lasa o margine cu grosimea de 1,5 cm. Bucatile de aluat scose se faramiteaza usor.
  5. Se bate frisca si se amesteca cu zaharul vanilat. Se adauga 2/3 din firimituri, strugurii  si esenta de rom, si se amesteca usor. Crema se iasaza sub forma unei cupole, iar restul de firimituri se presara deasupra, impreuna cu zaharul pudra.
  6. Tortul se da la rece pana in momentul servirii, cand se decoreaza cu un ciorchine de struguri inainte de a-l aduce la masa.

Recomandari

Torturi