Tort cu pere-varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu pere este un tort delicios de toamna pe care trebuie negresit sa il preparati si dvs!

Ingrediente

    • 4 pere coapte
    • 125 gr zahar brun
    • 40 gr unt
    • 150 gr ciocolata neagra

    PENTRU ALUAT:

    • 20 gr cafea instant
    • 2 oua
    • 200 ml lapte batut
    • 1/2 lingurita bicarbonat
    • 150 gr faina
    • 20 gr cacao
    • 125 gr zahar brun
    • 75 ml ulei
    • 1 lingurita praf de copt

Instructiuni de preparare

  1. Pentru umplutura de pere, se topeste untul intr-o forma de copt. Se adauga zaharul si se lasa 3 minute, amestecandpana cand devine aramiu.
  2. Se da forma deoparte, iar in siropul obtinut se pun perele curatate si feliate, iar cand acestea sunt patrunse de sosul caramel, se adauga ciocolata rupta in bucati.
  3. Pentru aluat, se amesteca faina cernuta, zaharul, cacaua, cafeaua, bicarbonatul si praful de copt. Separat se bat ouale cu laptele si uleiul.
  4. Se incorporeaza din cateva miscari ingredientele uscate in compozitia lichida, fara sa se amesteca mult. Compozitia obtinuta se toarna peste perele in sosul de caramel si ciocolata.
  5. Se niveleaza si se baga forma la cuptor, pentru 40 de minute, dupa care se scoate, se lasa 5 minute si se rastoarna pe un platou. 
  6. Tortul de pere se serveste dupa ce s-a racit, de preferat alaturi de o cupa de inghetata sau frisca.

 

Recomandari

Torturi