Tort cu martipan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu martipan este un tort rapid si aromat, pe care il puteti prepara in ocaziile speciale din viata dvs, cand doriti sa oferiti celor dragi un desert de senzatie.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 170gr zahar
    • 2 oua
    • 1 plic praf de copt
    • 170gr unt
    • 75gr stafide
    • 240 gr faina
    • 420gr gem de portocale

    PENTRU MARTIPAN:

    • 1 lingura sirop de glucoza
    • 3 linguri amidon de porumb
    • 2 foi gelatina
    • 2 linguri apa
    • 500 gr zahar
    • 1 lingurita otet
    • colorant alimentar

     

     

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat, se amesteca untul cu zaharul pentru a obtine un amestec cremos in care se adauga ouale si se amesteca, apoi se adauga faina amestecata in prealabil cu gemul, praful de copt si stafidele. Se toarna amestecul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace 60-75 minute la foc moderat.
  2. Pentru una dintre foile de martipan, se topeste gelatina in apa rece si se cern impreuna amidonul cu zaharul. Se incalzesc doua linguri de apa cu otetul si glucoza si apoi in acest amestec se pune gelatina. Nu se lasa la fiert. Se toarna acest lichid cald peste zahar si se amesteca pentru a obtine un aluat lipicios. Se aduna aluatul si se inveleste in folie, lasandu-l 2 zile.
  3. In ziua servirii, martipanul se framanta pe masa presarata cu amidon si, unde este cazul, pentru decor, se pune colorant. Se intinde cu sucitorul si se imbraca tortul, care se baga apoi la frigider pana a doua zi.

Recomandari

Torturi