- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu limeta si fructul pasiunii este un desert cu arome tropicale, usor de preparat si pe gustul tuturor.
Ingrediente
PENTRU TORT:
- 180 gr zahar
- zeama de la 1 limeta
- 200 gr faina
- 50 gr nuca de cocos uscata
- 4 bucati fructul pasiunii
- 180 gr unt nesarat, la temperatura camerei
- coaja rasa de la 2 limete
- 4 oua
- sare
- 150 ml smantana
- 1/2 lingurita sare de lamaie
PENTRU GLAZURA:
- 30 gr unt
- 180 gr zahar pudra
- 3 bucati fructul pasiunii
- coaja rasa si zeama de la 1 limeta
USTENSILE:
Instructiuni de preparare
ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 40-45 de minute
- Bateti untul si zaharul intr-un castron mare si incorporati coaja rasa de limeta, iar apoi, pe rand galbenusurile. In alt castron, cerneti faina cu sarea si amestecati-le cu nuca de cocos. Incorporati 1/3 din faina in amestec, iar apoi jumatate din smantana. Repetati pana se incorporeaza toate ingredientele.
- Taiati fiecare bucata de fructul pasiuii in doua si pasati-le in amestec. Adauagti zeama de limeta si incorporati-le. Bateti albusurile spuma tare, impreuna cu sarea de lamaie, si incorporati spuma, prin rasturnare, in amestec.
- Turnati amestecul in forma de tort si coaceti 40-45 de minute. Lasati sa se raceasca 5 minute in forma, apoi rasturnati pe un gratar pana la racirea completa.
- Intre timp, preparati glazura pasand restul de fructul pasiunii si pastrand o lingurita de seminte. Topiti untul cu coaja rasa de limeta. Cerneti zaharul pudra intr-un castron si amestecati-l cu untul si sucul de fructul pasiunii. Adaugati sufiecata zeama ed limeta ca amestecul sa poata fi intins, apoi adaugati in amestec si semintele pastrate.
- Glazurati tortul, decorati-l cu felii de limeta apoi dati-l la rece 2-3 ore inainte de a-l portiona si servi.