Tort cu glazura delicioasa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu glazura delicioasa este un tort festiv foarte gustos si aromat, pe care il puteti oricand prepara si ca desert fara nici o ocazie speciala.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 2 galbenusuri
    • 8 linguri faina
    • sare
    • 6 oua
    • 8 linguri zahar
    • 1 lingurita esenta de vanilie

    PENTRU SIROP:

    • 200 ml apa
    • 250 gr zahar
    • 1 lingurita esenta de vanilie

    PENTRU CREMA ALBA:

    • 300 ml frisca lichida
    • 200 gr branza proaspata de vaci
    • bucati de ananas din compot
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 100 gr zahar pudra
    • 1 plic gelatina alba maruntita

    PENTRU CREMA DE CIOCOLATA:

    • 200 gr crema de ciocolata
    • bucati de ananas din compot
    • 300 ml frisca lichida
    • 1 plic gelatina alba maruntita

    PENTRU GLAZURA:

    • 4 linguri zahar
    • 200 gr ciocolata alba
    • 3 linguri lapte
    • 2 albusuri
    • 1 fiola esenta de lamaie
    • 100 gr ciocolata amaruie

    PENTRU DECOR:

    • margarete  sau alte flori din napolitana

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 2 ore
Timp de coacere 40 minute
Timp de asteptare 12 ore

  1. Se prepara blatul tortului, batand bine albusurile cu putina sare si cu zaharul, pana se obtine o spuma tare care se amesteca cu o lignurita de esenta de vanilie, galbensusurile si faina cernuta. Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu peretii detasabili, apoi se coace in cuptor, la foc mediu, pentru 40 de minute. Cand blatul este rumenit se scoate forma din cuptor si se lasa 10 minute, dupa care se rastoarna pe un gratar pana se raceste complet.
  2. Intre timp, se prepara siropul, dand in cateva clocote apa si zaharul,adaugand la final 1 lingurita esenta de vanilie, apoi se lasa siropul deoparte pana se raceste.
  3. Pentru crema alba de branza se mixeaza bine toate ingredientele, adaugand, la final, gelatina hidratata in apa rece si topita la bain-marie. Crema de ciocolata se prepara la fel, numai ca aroma nu va fi de branza ci de ciocolata.
  4. Se taie blatul racit in trei discuri, pe orizontala, apoi se monteaza in forma in care s-a copt blatul. Se insiropeaza primul disc de blat cu sirop rece, se intinde peste el crema de branza, se acopera cu al doilea blat, si el usor insiropat. Se preaseaza usor cu mana, se pune peste el crema de ciocolata si se acopera cu ultimul disc insiropat, presand usor cu mana.Se lasa ortul cel ptin 2 ore la rece, de preferat peste noapte.
  5. Se prepara glazura, mixand albusurile cu 4 linguri de zahar si, la final, se adauga esenta de lamaie. Se topeste ciocolata alba impreuna cu 2 linguri de lapte, apoi se incorporeaza treptat jumatate din spuma de albus. Dupe ce s-a scos tortul din forma se asaza pe un platou si se imbraca cu aceasta glazura.
  6. Se topeste ciocolata amaruie cu putin lapte, apoi se toarna cu lingura linii concentrice pe tort si de jur-imprejurul marginii, astfel incat sa se scurga ciocolata. Se decoreaza tortul cu spuma ramasa si cu margarete sau orice altfel de flori doriti.

Recomandari

Torturi