Tort cu fructe- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acest tort cu fructe este foarte gustos si apetisant, ideal la serbarile aniversare.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 6 oua
    • 150 gr zahar
    • 120 gr faina
    • 2 linguri rom
    • 1 lingurita coaja de portocala
    • 1 plic zahar vanilat

    FRUCTE:

    • 1 kg capsuni
    • 10 cirese din compot
    • 5 piersici din compot
    • 10 visine din compot
    • 150 gr zahar
    • 2 linguri rom

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 gr frisca
    • 2 albusuri
    • 100 gr zahar tos
    • 2 linguri rom
    • 100 ml apa
    • 7 foi de gelatina
    • 1 plic zahar vanilat

    PENTRU ORNAT:

    • 250 gr frisca
    • 1 albus
    • 50 gr zahar tos
    • 2 linguri apa
    • 1 lingurita rom
    • 2 foi de gelatina
    • 1 plic zahar vanilat

Instructiuni de preparare

  1. Se curata capsunile si se laie feliute. Se taie cubulete piersicile, se scot samburii de la cirese si visine si se amesteca toate fructele. Se separa albusurile de galbenusuri. intr-un vas se bat spuma tare albusurile. Se adauga tot zaharul o data, apoi faina, romul, coaja de portocala si vanilia, si se amesteca.
  2. Se tapeteaza o forma de tort cu unt si faina, se toarna compozitia si se coace in cuptorul cald, 40 de minute, la foc potrivit. Se scoate forma din cuptor, se lasa blatul la racit si se taie in trei foi.
  3. Se prepara frisca pentru umplut. Se inmoaie foile de gelatina in apa calduta. Se pune zaharul peste gelatina si se amesteca pana se topesc. Se adauga in gelatina vanilia. Se lasa la racit. Se amesteca gelatina cu frisca, prin miscari usoare, de jos in sus.
  4. Se pune prima foaie de blat pe un platou si se stropeste cu o treime din sucul lasat de fructe.Se presara uniform o treime din cantitatea de fructe, care se acopera cu jumatate din cantitatea de frisca cu gelatina. Se asaza si celelalte doua foi in acelasi fel. Ultimul strat este de fructe. Se pune tortul la racit in frigider, apoi se orneaza cu restul de frisca. Se mai tine in frigider 2-3 ore si apoi se serveste.

Recomandari

Torturi