- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceste tort cu crema fina trebuie sa il incercati pentru ca este foarte gustos si aromat, numai bun la mesele in familie de la sfarsitul saptamanii.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 80 gr zahar
- 40 gr amidon alimentar
- 3 oua
- 20 gr faina
- 10 gr cacao pudra
PENTRU CREMA:
- 200 gr unt, la temperatura camerei
- esenta de vanilie
- 100 gr ciocolata neagra
- 400 gr zahar pudra
- putin lapte
PENTRU SERVIT:
- decoratiuni de ciocolata
- fructe, dupa gust
Instructiuni de preparare
Ingredinete pentru 4-6 portii
Timp de preparare 45 minute
Timp de coacere 25 minute
Timp de asteptare 12 ore
- Pentru prepararea aluatului se separa mai intai galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana cand amestecul se albeste. Se adauga faina, amidonul alimentar si cacaua si se amesteca bine compozitia.
- Se bat spuma albusurile cu 20 gr de zahar, apoi spuma se incorporeaza in crema de galbenus. Se toarna totul intr-o forma de tort si se coace 20-25 de minute, apoi se lasa sa se raceasca in tava.
- Pentru crema, se topeste ciocolata la bain-marie cu putin lapte, se bate untul 2-3 minute simplu, apoi se adauga treptat zaharul pudra. Se adauga vanilia si se mixeaza in continuare, apoi se adauga ciocolata topita, omogenizand bine crema.
- Se taie blatul si se umple cu crema, apoi se da la rece pana a doua zi. Tortul se serveste decorat cu fructe si secoratiuni de ciocolata.